iOS 8.3 va permite descărcarea conţinutului gratuit din App Store şi iTunes fără parolă

23.03.2015
iOS 8.3 va permite descărcarea conţinutului gratuit din App Store şi iTunes fără parolă

Apple a încercat să elimine pe cât posibil autentificările repetate necesare pentru descărcarea conţinutului din App Store şi iTunes pe telefoanele şi tabletele iOS, deşi uneori a fost obligată să procedeze exact invers pentru a elimina abuzurile nedorite ale sistemului In-App Purchase. Viitorul iOS 8.3 va simplifica şi mai mult acest mod deoarece utilizatorii vor putea alege să descarce conţinutul gratuit fără nici o autentificare.

În acest moment, sistemul de autentificare care protejează magazinele digitale Apple le permite utilizatorilor să aleagă între o politica restrictivă, care necesită introducerea unei parole pentru fiecare descărcare, şi una mai lejeră, care oferă o perioadă de graţie de cincisprezece minute în timpul căreia nu mai este necesară reautentificarea. Odată cu iOS 8.3, Apple va permite însă şi descărcarea conţinutului gratuit fără a necesita autentificare, utilizatorul fiind nevoit să valideze doar plata conţinutului precum aplicaţii, cărţi, muzică sau cumpărături In-App. Acest comportament a mai fost folosit pe vremea iOS 6, însă Apple a renunţat ulterior la el din motive neclare.

Din fericire, acest sistem poate fi dezactivat, un lucru important dacă ţinem cont că un telefon sau o tabletă Apple ar putea cădea victimă copiilor sau adulţilor puşi pe glume care pot umple toată memoria internă cu produse software nedorite. Cum iOS încă nu oferă conturi multiple de utilizator, cei care cred că ar putea avea astfel de probleme vor alege probabil modul tradiţional de lucru. Ca şi până acum, aceste setări vor fi valabile doar atunci când TouchID este dezactivat,

iOS 8.3 este prima versiune care poate fi încercată de către utilizatorii obişnuiţi în perioada de testare Beta fără a necesita înregistrarea ca dezvoltator software, însă accesul este încă restricţionat la un număr limitat necunoscut de utilizatori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News