LG prezintă software-ul de pe G4: UX 4.0

LG continuă să ne dezvăluie diverse caracteristici ale noului G4. În cazul în care comunicarea va continua în acest ritm, pe 28 aprilie, când va avea loc evenimentul de lansare, vom şti cam tot ce ne interesează despre acest smartphone. Cele mai recente detalii vizează software-ul proprietar LG, intitulat UX, care ajunge astfel la versiunea 4.0. Cu ajutorul unui scurt clip video, compania subliniază cele mai importante adiţii la skin-ul său pentru Android, care ar trebui să duca la o experienţă de utilizare mai plăcută.

Funcţia pe care LG pare să o împingă înainte pare să fie Quick Shot. Întrucât camera este probabil cea mai importantă caracteristică a lui G4, capabilitatea de a realiza fotografii foarte repede, în orice situaţie este crucială pentru companie. Astfel, apăsarea dublă pe butonul de volum jos al telefonului captează o imagine statică, chiar dacă telefonul are ecranul stins. Partea mai puţin bună a acestei funcţii este faptul că nu poţi vedea dinainte ce fotografiezi, ecranul fiind pornit abia după ce fotografia a fost înregistrată.

Tot legat de camera foto este şi noua funcţie Gesture Interval Shot. Aceasta foloseşte însă camera frontală şi doreşte să ofere poze mai bune, realizând mai multe capturi consecutive.  Pentru a porni „sesiunea foto” nu este necesară apăsarea unui buton fizic sau virtual, ci de un gest fizic în faţa camerei. Apoi telefonul începe captura a patru imagini, utilizatorul putând să aleagă una sau mai multe pentru a fi păstrate.

Altă funcţie mai puţin importantă, prezentată de către LG pentru G4 este Ringtone ID, care crează un ton de apel diferit pentru fiecare contact în parte, pentru a şti cine te sună înainte să scoţi telefonul din buzunar. Deşi funcţiile de acest gen nu sunt tocmai noi, soluţia LG pare să realizeze tonuri de apel unice, fără a fi nevoie de alegerea manuală a unui fişier audio dedicat. Quick Memo+ este o altă funcţie utilă, dar care a mai apărut în trecut pe alte dispozitive şi în aplicaţii dedicate. Poţi copia astfel întregul conţinut al unei pagini de internet direct într-un fişier text, cu o simplă apăsare de buton, după care poţi edita textul şi imaginile după bunul plac.

După această prezentare UX 4.0 pare să fie mai degrabă un upgrade minor peste varianta precedentă. Vom vedea probabil şi diferenţele vizuale faţă de versiunea a treia săptămâna viitoare, când LG va prezenta oficial G4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult