Metoda prin care Apple vrea să câștige teren în domeniul inteligenței artificiale

08.01.2024
Metoda prin care Apple vrea să câștige teren în domeniul inteligenței artificiale

Apple se pregătește să facă un salt major în domeniul inteligenței artificiale (AI) în 2024. După ce a fost considerată de mulți pasionați de tehnologie ca fiind destul de în urmă în cursa AI, compania plănuiește să prindă din urmă concurenții prin anunțarea unei serii de unelte bazate pe inteligența artificială.

Potrivit unui raport, Apple intenționează să dezvăluie noile unelte AI cu noua actualizare de software iOS – iOS 18. Actualizările vor include o serie de funcții noi, cum ar fi auto-rezumatul și auto-completarea pentru aplicații de bază, integrarea AI în servicii precum Apple Music, actualizarea asistentului Siri și introducerea de noi unelte AI pentru dezvoltatori de aplicații și nu numai.

Se pare că Apple testează deja modelul său de limbaj „Ajax” încă de la începutul anului 2023, cu planuri de a-și integra inteligența artificială în cele mai populare produse. De la auto-completare în Pages și Keynote la playlist-urile din Apple Music, modelul Ajax LLM are ca scop simplificarea activităților și îmbunătățirea experienței utilizatorilor în ecosistemul Apple, scrie MacRumors.

Când vor fi disponibile noile funcții AI dezvoltate de Apple

Cu toate acestea, chiar dacă Apple ar putea să-și anunțe uneltele AI, implementarea acestor funcții va fi, cu siguranță, un proces treptat. Raportul sugerează că „întregul plan AI al celor de la Apple va dura cel puțin până în 2025 pentru a se lansa complet.” Deși Apple încearcă să intre din nou în cursa AI, Samsung deja se pregătește să introducă primul său telefon bazat pe AI, seria Samsung Galaxy S24, pe 17 ianuarie.

Totuși, 2024 se anunță a fi un an plin pentru lansarea de noi produse Apple.

Se așteaptă ca anul să înceapă cu lansarea mult așteptatului Vision Pro, urmat de următoarea generație de iPhone și MacBook. În septembrie, se anticipează lansarea iPhone 16, cu un ecran mai mare, o nouă culoare dar și butonul Action. În același timp, se așteaptă ca Apple să lanseze Apple Watch X, a patra generație de AirPods și AirPods Max actualizate echipate cu USB-C.

La sfârșitul anului, Apple va lansa și seria iPad mini de generația a șaptea, iPad de generația a 11-a și un nou Mac mini cu procesoarele M3 și M3 Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult