Microsoft a lansat o nouă aplicaţie OneDrive UWP, pentru PC-urile cu sistem Windows 10

17.05.2016
Microsoft a lansat o nouă aplicaţie OneDrive UWP, pentru PC-urile cu sistem Windows 10

În timp ce utilizatorii de smartphone şi tablete aveau deja la dispoziţie o aplicaţie OneDrive complet funcţională, integrarea acestui serviciu cu sistemul de operare Windows 10 a fost până acum limitată doar la suport nativ pentru sincronizarea de fişiere în Windows Explorer. Microsoft corectează însă problema lansând o nouă aplicaţie OneDrive UWP complet funcţională.

Până acum, utilizatorii care doreau să folosească serviciul OneDrive pe PC aveau de ales între sincronizarea contului de utilizator prin descărcarea tuturor fişierelor pe hard disk şi folosirea interfeţei web, dacă fişierele dorite nu se află pe hard disk. Această limitare este însă rezolvată odată cu lansarea noului client OneDrive UWP, compatibil deopotrivă cu sisteme PC, tablete şi dispozitivele Microsoft Surface.

În afară de posibilitatea accesării, editării şi trimiterii de fişiere găzduite în contul OneDrive fără nevoia de a le sincroniza în memoria dispozitivului, noua aplicaţie aduce şi alte funcţii utile:

  • Suport pentru restaurarea fişierelor trimise în Recycle Bin direct în contul OneDrive
  • Suport drag-and-drop în interfaţa aplicaţiei pentru încărcarea directă a fişierelor în contul OneDrive
  • Listă pentru găsirea rapidă a documentelor des accesate, care pot fi deschise direct cu aplicaţiile Microsoft Office instalate pe calculator.
  • Suport pentru descoperirea fişierelor distribuite de alţi utilizatori OneDrive

Noua versiune OneDrive pentru PC şi tablete cu Windows 10 poate fi descărcată gratuit din Windows Store.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult