Microsoft a lăsat Windows 10 fără una dintre cele mai utile funcții

16.06.2020
Microsoft a lăsat Windows 10 fără una dintre cele mai utile funcții

Unul din marile atuuri pentru Windows 10 era acela că puteai opta oricând sa-l reinstalezi pentru a rezolva diverse probleme ale PC-ului, fișierele tale rămânând la locul lor.

După cu versiunea 1809, Microsoft nu prea a mai reușit să păstreze Windows 10 fără bug-uri majore, actualizarea 1903 lansată anul trecut venind cu multe probleme, unele dintre acestea manifestându-se încă de la etapa de instalare. Spre exemplu, o parte dintre utilizatori au descoperit că nu puteau instala build 1903 dacă aveau conectat un stick USB sau card microSD. Însă multe alte probleme de compatibilitate erau descoperite abia după instalare, unele atât de grave încât soluția de urgență era revenirea la versiunea anterioară de Windows 10, folosind opțiunea Rollback.

Între timp, majoritatea bug-urilor semnalate au fost corectate, build 1903 fiind acum de departe cea mai stabilă versiune de Windows 10. Ciclul se reia însă odată cu debutul versiunii 2004, numită și Windows 10 May 2020 Update.

Cei care au ales deja să o instaleze manual, folosind download-ul pus la dispoziție de Microsoft, au descoperit o serie cu totul nouă de bug-uri, din fericire majoritatea nu foarte grave. Însă unul dintre acestea vizează funcționalitatea Fresh Start, la care utilizatorii puteau apela pentru a reinstala în mod nedistructiv sistemul de operare, fără a pierde fișierele personale păstrate pe partiția de sistem. Considerată o opțiune mai bună decât cea pentru resetare la setările de fabrică, Fresh Start permitea „împrospătarea” sistemului de operare fără readuce aplicațiile bloatware pe care producătorii OEM le preinstalează de obicei pe PC-urile comercializate.

Potrivit experiențelor povestite de utilizatorii forumului Windows Insider, opțiunea Fresh Start este nefuncțională pe toate buld-urile Windows 10 de testare distribuite în ultimele 8 luni. În tot acest timp, Microsoft nici măcar nu a confirmat în mod formal problema semnalată, acesta fiind primul pas spre găsirea unei soluții.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult