Microsoft blochează acum și versiunea Windows 11 Insider de pe computerele „incompatibile”

01.09.2021
Microsoft blochează acum și versiunea Windows 11 Insider de pe computerele „incompatibile”

Acum că a anunțat cerințele de sistem oficiale, dar și data de lansare a noului sistem de operare Windows 11, Microsoft începe să limiteze accesul celor cu hardware incompatibil chiar și la versiunile „Insider”. Cei care au testat în ultimele câteva săptămâni Windows 11 pe sistemele lor considerate „incompatibile” sunt acum îndrumați să se întoarcă la Windows 10, întrucât nu vor mai primi actualizări pe versiunea curentă.

Utilizatorii care au testat până acum Windows 11 pe hardware „incompatibil” sunt îndrumați către Windows 10

Microsoft a început să livreze un mesaj către cei care testează Windows 11 pe hardware incompatibil cu noul sistem de operare prin intermediul Windows Update. Aceștia sunt încurajați să dezinstaleze Windows 11 Insider și să treacă înapoi pe Windows 10, unde pot participa în continuare la programul Insider pentru testarea noilor versiuni ale vechiului sistem de operare.

În ciuda faptului că Windows 11 în versiune beta a funcționat și încă funcționează fără probleme pe aceste sisteme, Microsoft avertizează în continuare utilizatorii că sistemele lor nu se încadrează în cerințele minime de sistem pentru acest software. Desigur, aici este vorba despre TPM 2.0, sistemul de securitate hardware, prezent deja în procesoarele din ultimii câțiva ani. Cei care dețin sisteme cumpărate în urmă cu 4 sau 5 ani însă, nu vor putea face upgrade la Windows 11. Nu prin metodele obișnuite, cel puțin.

Utilizatorii vor putea în continuare să instaleze Windows 11 folosind un stick USB, însă pe acele sisteme, Microsoft va bloca actualizările de software. Desigur, justificarea este tot faptul că hardware-ul nu este compatibil.

Cu toate că la anunțul Windows 11, Microsoft a vorbit mult despre compatibilitatea cu aplicații Android prin intermediul unui parteneriat cu Amazon App Store, se pare că la lansare, această funcționalitate nu va fi disponibilă, urmând să fie lansată mai întâi în stadiu beta prin programul Insider mai târziu și abia apoi lansată în variantă finală.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult