Microsoft Edge activează sincronizarea tab-urilor și istoricul de navigare între Android și Windows 10

17.12.2020
Microsoft Edge activează sincronizarea tab-urilor și istoricul de navigare între Android și Windows 10

Spre deosebire de browserul Chrome, Microsoft Edge pentru desktop și mobil funcționau ca și aplicații separate, funcția de sincronizare fiind limitată la colecția de fișiere bookmark și parolele memorate.

Utilizatorii vor aprecia faptul că pot schimba între PC și smartphone fără a pierde lista cu tab-urile deschise, sincronizate automat între dispozitivele atașate contului Microsoft, împreună cu istoricul de navigare. Funcționalitatea va fi adăugată într-o revizie viitoare a versiunilor Microsoft Edge pentru Android și Windows 10.

Chiar dacă Google Chrome rămâne o alegere foarte populară pe Android, browserul Edge vine tot mai puternic din urmă, amenințând poziția secundă ocupată multă vreme de Firefox.

Succesul vine în urma unei schimbări făcută de Microsoft prin adoptarea platformei Chromium. Refăcut aproape de la zero, browserul suportă acum extensii Chrome, este cel puțin la fel de rapid ca originalul dezvoltat de Google și perfect compatibil cu majoritatea site-urilor web.

Deocamdată, „prietenia” dintre Google și Microsoft împiedică măsuri mai agresive împotriva rivalului Edge, Google lucrând doar la îmbunătățirea experienței Chrome, aducând diverse optimizări pentru performanță, concesii în favoarea utilizatorilor și funcții noi.

Browserul Edge sincronizează deja parolele și marcajele, iar cea mai recentă actualizare va ajuta la îmbunătățirea experienței multiplatformă – deocamdată, doar pentru utilizatorii care folosesc Android și Windows 10. Microsoft nu oferă un calendar precis pentru activarea funcționalității promise, sau suportul acordat versiunii Edge pentru MacOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult