Microsoft Edge primește mod split-screen – permite afișarea a două pagini web în același tab

04.04.2023
Microsoft Edge primește mod split-screen - permite afișarea a două pagini web în același tab

Microsoft Edge câștigă încă un atu în fața rivalului Chrome, utilizatorii primind opțiunea de a vizualiza simultan două pagini web în același tab. Spre exemplu, vei putea conversa pe WhatsApp și Messenger în modul split-screen, fără a mai comuta între tab-uri sau ferestre separate. Un alt exemplu ar fi acela în care ai două ferestre Edge, fiecare cu câte două site-uri deschise în același tab.

Deși aproape orice laptop sau PC de generație recentă este echipat cu ecran wide, majoritatea paginilor web încă sunt optimizate mai degrabă pentru derularea pe verticală, limitând cantitatea de informație repartizată pe orizontală. Exceptând încercări nu foarte reușite de pentru modernizarea site-urilor prin trecerea la așa numitul Responsive Design, dezvoltatorii principalelor browsere web nu s-au grăbit să valorifice în mod concret spațiul de afișare nefolosit. Astfel, utilizatorii care doresc să folosească mai eficient spațiul disponibil pe ecran sunt nevoiți să deschidă browserul web în ferestre multiple, proporțional cu numărul de tab-uri pe care doresc să le vadă simultan.

Poți activa noul buton Split View din meniul de configurare ascuns, tastând edge://flags în bara de adrese. Cauți opțiunea split-screen și o bifezi pe Enabled, după care repornești aplicația.

Așa cum spune și numele, modul Split Screen permite vizualizarea a două tab-uri în spațiul aceluiași tab deschis în Microsoft Edge. Astfel, vei putea folosi lista de tab-uri pentru a comuta între perechi de site-uri vizualizate în modul split-screen, evitând confuzia ce rezultă din căutarea paginilor respective într-o listă de tab-uri deja aglomerată.

Odată activat, noul mod de navigare este cât se poate de simplu de accesat, cu un simplu click pe butonul split-view adăugat în dreapta barei de adrese. În plus, în meniul afișat la click-dreapta pe orice link din pagină apare și opțiunea open in split-view, alternativă pentru deschiderea într-un tab nou sau fereastră separată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult