Microsoft extinde suportul software pentru Windows 7, dar nu pentru toată lumea

27.08.2019
Microsoft extinde suportul software pentru Windows 7, dar nu pentru toată lumea

Începând din ianuarie 2020, Microsoft va opri complet suportul software pentru Windows 7, un sistem de operare care încă este foarte popular, în special în mediul de afaceri, unde multe soluţii software au fost dezvoltate şi optimizate special pentru acesta. Compania anunţă însă că va extinde perioada în care va lansa noi update-uri de securitate pentru o parte dintre partenerii săi, după care va începe să perceapă o taxă destul de mare pentru fiecare dispozitiv în parte. Alternativa pentru cei afectaţi va fi să treacă la un sistem de operare modern, precum Windows 10, dacă doresc să nu plătească în viitor.

Companiile care vor continua să primească suport pentru Windows 7 începând cu 14 ianuarie 2020 vor fi exclusiv cele care deţin un abonament premium de tipul Windows E5, Microsoft 365 E5 şi Government E5. Acestea vor asigura update-uri gratuite pentru Windows 7 pentru încă un an după această dată. În cazul în care acestea nu fac trecerea la Windows 10 până atunci, acestea vor trebui să plătească din 2021 câte 50 de dolari pentru fiecare sistem în parte care primeşte suport.

Pentru cei care vor să prelungească începând cu data de 14 ianuarie 2022, suportul software pentru fiecare sistem în parte va costa 100 de dolari pe an. Pentru a asigura suportul software „gratuit” în primul an, abonamentul trebuie să fie activ pe întreaga perioadă.

Desigur, Microsoft nu recomandă utilizarea acestui suport „extins” costisitor şi îndeamnă companiile să facă upgrade la Windows 10. Momentan, 37% dintre computerele din mediul enterprise şi consumator folosesc în continuare Windows 7, în timp ce Windows 10 a atins de curând ponderea de 41% din piaţa sistemelor de operare de la Microsoft.

Actualizările de securitate periodice sunt foarte importante, în special în cazul computerelor care aparţin companiilor, întrucât atacurile informatice pot afecta întreaga afacere. Anumite atacuri precum cele ransomware pot bloca complet accesul la datele stocate pe computere, hackerii cerând sume imense pentru a restaura accesul la acestea, în timp ce altele pot duce la pierderea completă a datelor sau la furtul unor informaţii importante.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult