Microsoft lansează PC Manager, o alternativă la CCleaner pentru „mentenanță” software

31.10.2022
Microsoft lansează PC Manager, o alternativă la CCleaner pentru „mentenanță” software
foto: The Verge

Aplicațiile de „mentenanță” pentru sistemul de operare Windows s-au dovedit a fi foarte utile de-a lungul timpului, întrucât curăță sistemele de tot felul de fișiere nedorite, repară problemele lăsate în urmă de diverse aplicații și se asigură că performanța rămâne la un nivel înalt în timp. CCleaner era de obicei „unealta” perfectă, însă, în timp, s-a dovedit că după achiziția Avast, aceasta a devenit o unealtă pentru colectarea de date din PC-urile utilizatorilor. Din fericire, după ce a „blocat” această aplicație, Microsoft vine și cu o alternativă: PC Manager, compatibilă cu Windows 10 și 11.

PC Manager pune mai multe funcții deja disponibile în Windows într-un loc mai ușor accesibil

Microsoft a anunțat PC Manager, o nouă aplicație pentru mentenanța software a PC-urilor cu Windows. Aceasta este disponibilă momentan în variantă beta și permite câteva funcții de bază pentru curățarea rapidă a computerului de fișiere nedorite. Aceasta nu oferă foarte multe funcții noi și nici unele la fel de avansate precum vechiul CCleaner, însă vorbim momentan doar despre o primă versiune, care ar putea primi în timp îmbunătățiri.

De exemplu, poți rapid să vezi ce aplicații sunt instalate în PC și poți să dezinstalezi ce nu îți dorești, amintind de vechiul Add/Remove Programs din Windows-urile vechi. Există și posibilitatea de a face un scan pentru curățarea fișierelor temporare sau nedorite, dar și un sistem de gestionare a proceselor pornite din sistem.

Există și un buton care face mai multe acțiuni automat, numit Boost, care va închide aplicațiile și procesele inutile și care curăță rapid fișierele temporare care ocupă spațiu. De asemenea, poți alege care aplicații de la pornirea Windows să ruleze sau să fie oprite.

Aceste capabilități ar fi utile în special pe computere mai vechi, întrucât cele mai recente au procesoare destul de puternice cât să susțină procese în fundal și destulă memorie RAM cât să nu fie necesară închiderea prea multor aplicații vreodată.

PC Manager a apărut pe site-ul Microsoft din China, iar momentan aplicația nu este disponibilă din alte surse. Este posibil ca piața din China să fie aleasă pentru testare, întrucât ar putea avea mai multe computere cu specificații scăzute în utilizare decât altele.

sursa: The Verge, Download

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult