Mozilla declară Firefox 42, web browser-ul cu cel mai eficient mod de navigare anonim

04.11.2015

Firefox 42 introduce un nou mod Private Browsing cu funcţie Tracking Protection, oferind o mai bună protejare a intimităţii în sesiunile de navigare web. Pe lista noutăţilor intră şi un set unificat de opţiuni pentru securitate adăugat în panoul Control Centre, câteva îmbunătăţiri aduse setului de tehnologii Web RTC şi modulului Login Manager, respectiv indicator/funcţie Mute pentru tab-urile cu sunet.

Mozilla declară Firefox 42, web browser-ul cu cel mai eficient mod de navigare anonim

Majoritatea îmbunătăţirilor sunt însă concentrate pe funcţionalitatea Private Browsing, oferind utilizatorilor mai mult control asupra nivelului de intimitate dorit.

La folosirea modului Private Browsing este deschisă o fereastră separată, istoricul de navigare şi fişierele cookie asociate tab-urilor deschise în aceasta persistând doar până la închiderea ferestrei. Totuşi, unii utilizatori s-au arătat îngrijoraţi de posibilitatea ca obiceiurile la navigare să fie totuşi urmărite de companiile de publicitate folosind tehnologii de monitorizare online. Problema este rezolvată cu ajutorul funcţiei Tracking Protection, responsabilă cu blocarea bannerelor cu reclame, a butoanelor reţelelor de socializare şi a altor plugin-uri de analiză a traficului care ar putea folosi la monitorizarea utilizatorilor individuali fără ştirea acestora.

Noua secţiune Control Centre pune într-un singur loc toate setările pentru securitate şi protejarea intimităţii în timpul sesiunilor de navigare, simplificând aplicarea micilor ajustări ce ar putea fi necesare pentru a obţine afişarea corectă a anumitor website-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult