Noile telefoane Samsung vor putea detecta accidentele rutiere și apela serviciile de urgență

30.01.2024
Noile telefoane Samsung vor putea detecta accidentele rutiere și apela serviciile de urgență

Samsung este pe cale să adauge o funcție inovatoare de detectare a accidentelor auto pe cele mai performante smartphone-uri ale companiei, oferindu-le utilizatorilor o măsură extra de siguranță. Această caracteristică, introdusă inițial de Google în 2019 cu Pixel 3 și ulterior adoptată de Apple în seria iPhone 14 anul trecut, ar putea ajunge curând și pe dispozitivele Samsung, scrie SmartPix.

Conform informațiilor furnizate de Mishaal Rahman, un expert recunoscut în tehnologie, Samsung explorează posibilitatea de a implementa funcția de detectare a accidentelor auto în unele dintre modelele sale de top, inclusiv Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra și Galaxy Z Fold 5. Se așteaptă ca această caracteristică să fie inclusă în actualizarea One UI 7.0, programată pentru mai târziu în acest an, deoarece versiunea actuală One UI 6.1 a venit fără să includă această funcție.

Funcția de detectare a accidentelor auto funcționează cu ajutorul unui accelerometru, giroscop și microfon pentru a colecta date audio și de mișcare de la smartphone. Aceste date sunt analizate pentru a determina dacă utilizatorul a fost implicat, sau nu, într-un accident.

Cum funcționează funcția de detectare a accidentelor rutiere

În cazul unui accident, telefonul oferă opțiunea de a apela serviciile de urgență (cum ar fi 112 în România) sau de a confirma că utilizatorul este în siguranță. Dacă nu se interacționează cu ecranul telefonului timp de câteva minute, acesta apelează automat serviciile de urgență și transmite locația curentă a utilizatorului.

Pe lângă aceste funcții, smartphone-urile Pixel de la Google oferă opțiunea de a partaja locația curentă a utilizatorului cu departamentul de pompieri, serviciile medicale de urgență și departamentul de poliție atunci când funcția de detectare a accidentelor auto este activată. Totuși, nu este clar dacă Samsung va include și această opțiune, dar este de așteptat ca gigantul tehnologic să ofere funcții comparabile cu cele ale concurenților săi, Apple și Google, deci este posibil să nu lipsească.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult