OnePlus One, modelul original din 2014, va primi update la Android 10

28.07.2020
OnePlus One, modelul original din 2014, va primi update la Android 10

OnePlus One a fost la momentul lansării o adevărată lovitură la adresa producătorilor de smartphone-uri premium. Startup-ul chinez nu doar că oferea aceleași specificații de top pe care le ofereau companii de top precum Samsung, LG sau HTC, dar făcea asta la un preț extrem de mic, aproape la jumătate față de concurență și venea și cu un software „curat”: CyanogenMod, o versiune de Android dezvoltată de comunitate. Totuși, One a rămas fără actualizări oficiale din partea OnePlus în urmă cu mulți ani, însă urmașul CyanogenMod, proiectul LineageOS, promite să ofere și pe acest model Android 10, la 6 ani de la lansare.

Originalul OnePlus One poate rula Android 10, grație proiectului LineageOS

Dacă sunt câteva lucruri pe care ni le amintim despre OnePlus One la atât de mult timp după lansare este termenul de „flagship killer”, care încă este folosit, software-ul fără personalizări majore și nu în ultimul rând, sistemul de invitații. Nu oricine putea cumpăra un OnePlus One oricând dorea, ci trebuia să intri în posesia unei invitații. Acestea erau oferite pe baza de diverse concursuri sau promoții, fie pe site-ul oficial, fie pe diverse site-uri partenere.

Faptul că OnePlus One venea cu Cyanogen preinstalat sugera că utilizatorii sunt încurajați să deblocheze, modifice și să reinstaleze sistemul de operare după bunul plac. Acest lucru s-a terminat odată ce parteneriatul dintre OnePlus și Cyanogen s-a încheiat, iar OnePlus a ales să dezvolte variantele sale proprietare de Android: Oxygen și Hydrogen OS (pentru piața Internațională și China).

LineageOS este proiectul care continuă ceea ce a început CyanogenMod acum mulți ani și oferă variante personalizate de Android pentru multe dispozitive foarte populare. OnePlus One a fost unul dintre modelele care nu au ieșit niciodată de pe lista modelelor cu suport oficial, fiind în continuare o comunitate care dezvoltă software pentru acesta.

Versiunea LineageOS 17.1, bazată pe Android 10 este programată să apară în curând. Aceasta va fi listată pe pagina dedicată OnePlus One de pe site-ul proiectului și va include instrucțiuni de instalare. De altfel, LineageOS 16 este deja disponibil pentru acest model, bazat pe Android 9. Dacă încă aveți un OnePlus One pe care nu îl folosiți ca telefon principal, poate că merită să vă jucați puțin cu versiunile software mai noi, să vedeți ce poate în continuare să facă un telefon din 2014 în 2020.

via Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult