Opera Next, lansat oficial sub numele Opera 15

03.07.2013
Opera Next, lansat oficial sub numele Opera 15

Bazat pe WebKit, motorul din spatele web browser-ului Chrome, Opera 15 vine cu o interfaţă revizuită, funcţii noi şi performanţe aduse la nivelul competiţiei.

Opera 15

La fel ca ediţia preliminară Opera Next, Opera 15 se face remarcat printr-o interfaţă simplificată, ce preia bara comună pentru adrese şi căutare pe care o cunoaştem din cadrul Chrome sau Safari.

Ecranul Speed Dial, conţinând adresele Web preferate, a primit o casetă pentru căutare şi posibilitatea de aranjare a scurtăturilor în directoare. Suplimentar, Opera 15 introduce două secţiuni noi: Discover şi Stash, prima fiind un flux pentru ştiri care poate fi personalizat în funcţie locaţie şi domeniile de interes, iar a doua este o colecţie a site-urilor preferate dar care nu sunt suficient de des accesate pentru a apărea în lista scurtă din ecranul Speed Dial.

Sistemul Opera Turbo, folosit pentru accelerarea încărcării paginilor pentru cei care dispun de conexiuni lente la internet, poartă acum numele Off-road şi oferă în plus suport pentru protocolul SPDY dezvoltat de Google.

Opera 15 nu doar preia motorul WebKit, ci şi colecţia extensii pentru Google Chrome. Lista acestora cuprinde deja selecţii foarte populare precum Adblock Plus, Feedly , LastPass sau Evernote.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult