Oppo anunță ColorOS 11, bazat pe Android 11. Se lansează în curând

14.09.2020
Oppo anunță ColorOS 11, bazat pe Android 11. Se lansează în curând

Oppo a anunțat ColorOS 11, versiunea sa personalizată de Android, bazată pe noua variantă Android 11. Noul software beneficiază de noi funcționalități și noi opțiuni de personalizare, pe lângă funcțiile noi pe care Google le oferă pentru toate dispozitivele. Se pare că Oppo preferă să se concentreze pe realizarea unei experiențe de utilizare pe placul utilizatorului, în timp ce promite față de variantele anterioare să vină cu mai puține personalizări proprii.

ColorOS 11 vine cu multe opțiuni de personalizare

Compania a vorbit în cadrul unei conferințe online despre elementele de bază ale lui ColorOS 11. Compania va păstra sistemul de navigație de la Google, bazat pe gesturi, va folosi tastatura Gboard implicit și va încerca să ofere o experiență cât mai apropiată de cea de la Google. Pe de altă parte, Compania oferă utilizatorilor capabilitatea de a-și modifica interfața și alte elemente vizuale.

De exemplu, Dark Mode-ul, vine în trei nuanțe de culoare, de la foarte întunecat la mai puțin întunecat, dar totuși în nuanțe de negru sau gri. Există și posibilitatea de a seta un program de activare și dezactivare automată.

Funcția Always-On Display oferă acum o imagine personalizabilă, pe diverse culori și posibilitatea de a crea fundaluri personalizate pe baza unor șabloane speciale pentru această capabilitate. Poți crea și un mesaj text personalizat pentru a fi afișat pe Always-On Display. De altfel, există și un sistem rapid de realizare de tonuri de apel, cu 10 tonuri de bază, care pot fi modificate și editate după placul utilizatorilor.

Tot la tonuri de apel, compania spune că va evita sunetele de notificări succesive enervante, modificând puțin tonul fiecărei notificări în parte. Acest lucru poate apărea în chat-uri în grupuri sau atunci când pornești internetul după o perioadă în care a fost oprit.

Alte opțiuni de personalizare ar fi simbolul senzorului de amprentă de pe ecran, sau posibilitatea de a modifica scrisul din meniuri (font-ul).

Noul OS va fi lansat pe multe modele de la Oppo

Lansarea versiunii finale a lui ColorOS 11 de la Oppo va începe de la începutul anului viitor, însă testarea beta va fi pornită de anul acesta. Compania spune că în luna noiembrie va oferi update-ul ColorOS 11 beta pe modelele Find X2 și Reno3. Lansarea pentru modelele flagship ar putea avea loc în 2020, cu o lansare în T1 2021 pentru variantele Reno3. Alte modele confirmate cu ColorOS 11 sunt Reno2 Z, RenoZ, Reno2, Reno 10x Zoom, Reno, A72, A52, A91, A5 2020, A9 2020. Compania promite 2 actualizări importante de sistem pentru telefoanele sale. Această inițiativă este valabilă atât pentru modelele din seriile de bază, A, cât și pentru variantele mid-range Reno, dar și pentru cele flagship din gama Find.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult