Regiştrii Windows XP – Ce facem şi ce nu facem cu ei

05.12.2006
Regiştrii Windows XP - Ce facem şi ce nu facem cu ei
Registry Cleaner

După hive, care sunt nişte chei, următoarele entităţi în structura ierarhică a registrilor sunt subcheile care mai departe sunt ramificate în alte subchei şi aşa mai departe. Fiecare cheie sau subcheie conţine valori care alcătuiesc registrii sistemului de operare.

Registry Editor

Utilitarul regedit permite nu doar vizualizarea structurii regiştrilor cât şi operaţia de modificare a lor, înainte de care recomandăm un backup prin opţiunea de Export. Cu siguranţă modificarea lor inainte de backup intra in categoria “ce nu facem cu ei”.

Software util

Registry Cleaner

De foarte multe ori se întâmplă să dezinstalăm un program la scurt timp de la instalare pentru că nu ne place sau pentru că nu îşi face treaba cum trebuie. Unele aplicaţii nici nu au optiunea Uninstall si atunci nu putem decât să stergem fizic de pe harddisk fişierele asociate programului respectiv. Ceea ce au rămas, însă, sunt intrări în regiştrii sistemului de operare care tot adunate cu timpul, afectează performanţa sistemului. Mai rău ar fi daca am vrea să reinstalăm programul respectiv, atunci am primi un mesaj care ne-ar spune că avem deja instalat acel program.

Din fericire există programe care se ocupă cu curăţarea regiştriilor de aceste rămăşite nedorite. Un exemplu ar fi RegCleaner.

RegCleaner

Urmărește Go4IT.ro pe Google News