Siri va primi în iOS 9.1 capabilităţi de recunoaştere a utilizatorului după voce

14.09.2015
Siri va primi în iOS 9.1 capabilităţi de recunoaştere a utilizatorului după voce

iOS 9 apare peste două zile, însă deja există informaţii despre noile funcţii care vor fi introduse în primul update major al sistemului de operare, care îl va aduce la versiunea 9.1. Pe lângă stabilitate îmbunătăţită, printre cele mai interesante noutăţi se regăseşte noua metodă de activare a asistentei virtuale Siri, care poate să înveţe să răspundă doar la vocea proprietarului telefonului.

Funcţia „Hey, Siri”, disponibilă în iOS 8 doar atunci când dispozitivul este conectat la o sursă de energie, iar în iOS 9.0 poate fi folosită oricând, va putea fi activată doar de către proprietarul telefonului. Acest lucru va duce la evitarea situaţiilor în care mai multe iPhone-uri ar putea fi controlate simultan prin rostirea acestei comanzi vocale. Problema apare abia acum, în iOS 9, pentru că nu mai este necesară conectarea la priză pentru a putea activa Siri doar prin comandă vocală.

Se pare că software-ul va putea să detecteze vocea utilizatorului după un curs intensiv de pregătire, disponibil oricând în meniul Siri. Atunci când activezi asistenta virtuală, aceasta va cere rostirea anumitor cuvinte şi fraze pentru a asocia timbrul vocal cu utilizatorul. Astfel, securitatea telefonului este de asemenea protejată, în special pentru că Siri are acces la lista de contacte, mesaje scrise, e-mail-uri, setări şi alte informaţii private. Desigur, această funcţie va fi disponibilă doar pe iPhone 6S şi 6S Plus, care beneficiază de co-procesorul M9, care va prelua funcţiile always-on ale Siri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult