Slingshot, rivalul Snapchat creat de Facebook, a fost lansat

18.06.2014
Slingshot, rivalul Snapchat creat de Facebook, a fost lansat

Zvonul care afirma că Facebook va lansa o aplicaţie care va intra în competiţie directă cu popularul Snapchat s-a adeverit săptămâna trecută, când Slingshot şi-a făcut o efemeră şi prematură apariţie în App Store. Într-un final, aplicaţia a fost lansată oficial ieri seară şi este disponibilă pentru terminalele Android şi iOS, deocamdată însă doar pe teritoriul Statelor Unite.

La fel ca Snapchat, noua aplicaţie Facebook încearcă să încurajeze partajarea conţinutului media care include capturi foto sau video, eufemistic spus, delicate. Slingshot permite captura unei poze sau a unei scurte secvenţe video, editarea primară prin adăugarea unui desen sau a unui text, şi partajarea cu prietenii. Spre deosebire de Snapchat, conţinut nu doar că este şters în mod automat după vizualizare într-un interval prestabilit de 10 secunde, dar necesită şi trimiterea unui răspuns de aceeaşi natură pentru vizualizarea mesajelor.

Aplicaţia nu necesită un cont Facebook, aceasta bazându-se doar pe numerele de telefon din agendă pentru regăsirea prietenilor. Cei care nu se dau în vânt după serviciul Facebook probabil că vor aprecia acest aspect, însă rămâne de văzut însă cât de apreciată va fi noua aplicaţie Slingshot deoarece, spre deosebire de Snapchat, aceasta nu avertizează utilizatorul atunci când partenerul de discuţie a făcut o captură de ecran a conţinutului.

Conform Facebook, acest mod de lucru încurajează comunicarea bi-direcţională, evitând cazurile în care unii utilizatori sunt o sursă de conţinut iar alţii se mulţumesc doar să participe pasiv. În plus, compania încurajează partajarea cu mai mulţi utilizatori, spre deosebire de Snapchap, care preferă doar comunicarea între două persoane.

Slingshot nu este primul produs cu care Facebook încearcă să concureze celebrul Snapchat, aplicaţia Poke propunându-şi acelaşi lucru acum vreo doi ani dar nereuşind să trezească atenţia unui număr semnificativ de utilizatori. Aplicaţia Slingshot este disponibilă pe platformele Android şi iOS, însă disponibilitatea ei este limitată în acest moment la teritoriul Statelor Unite. În acest moment, nu există informaţii despre extinderea ei şi pe alte pieţe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News