Steam renunță la suportul pentru Windows 7 și 8

05.01.2024
Steam renunță la suportul pentru Windows 7 și 8

Valve oprește suportul platformei Steam pentru Windows 7 și 8. Populara platformă de gaming va rămâne disponibilă doar pentru Windows 10 și 11.

Valve a început noul an cu un anunț foarte important pentru gamerii de pretutindeni. Compania a anunțat că renunță la a mai oferi suport pentru Windows 7, 8 și 8.1 pentru platforma Steam. Astfel, cei ce foloseau aceste versiuni vechi de ale sistemului de operare vor trebui să facă pasul la Windows 10 sau 11.

Într-un buletin de service, Valve a avertizat că, după 1 ianuarie 2024, „instalările Steam Client existente pe aceste sisteme de operare nu vor mai primi actualizări de niciun fel, inclusiv actualizări de securitate”, și nu va garanta că Steam va continua să funcționeze pe Windows 7, 8, sau 8.1 în viitor.

Valve încurajează utilizatorii să facă upgrade la o versiune acceptată de Windows. Pentru cei care folosesc încă Windows 7 sau 8, acest lucru înseamnă aproape sigur Windows 10, deoarece este puțin probabil ca PC-urile mai vechi să îndeplinească cerințele stricte de hardware ale Windows 11.

Valve nu garantează că Steam va mai funcționa pe versiunile mai vechi de Windows

Problema, potrivit Valve, este că Steam se bazează pe funcții încorporate în Chrome care nu mai sunt acceptate pe sistemele de operare Windows mai vechi. Clientul Steam folosește o versiune încorporată a Chrome pentru browserul său web încorporat, care depășește capacitățile sistemelor de operare vechi. De asemenea, Valve notează că versiunile viitoare ale clientului Steam se vor baza și pe „funcțiile Windows și actualizările de securitate prezente numai în Windows 10 și versiuni ulterioare”.

„Încurajăm cu tărie toți utilizatorii Windows 7/8/8.1 să actualizeze mai devreme decât mai târziu. Microsoft a încheiat actualizările de securitate și asistența tehnică pentru Windows 7 în ianuarie 2020 și pentru Windows 8.1 în ianuarie 2023. Calculatoarele care rulează aceste sisteme de operare, atunci când sunt conectate la internet, sunt susceptibile la noi programe malware și alte exploatații care nu vor fi corectate. Acel malware poate cauza ca computerul, Steam și jocurile să funcționeze slab sau să se blocheze. Acel malware poate fi folosit și pentru a fura acreditările pentru contul tău Steam sau pentru alte servicii”, se arată în buletinul publicat de Valve.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult