Suport Flash îmbunătăţit pentru Google Chrome

Suport Flash îmbunătăţit pentru Google Chrome

Ediţia pentru Windows şi Linux a popularului web browser Chrome primeşte modificări ce sporesc nivelul de securitate şi stabilitatea aplicaţiei.

Google Chrome devine mai sigur şi mai stabil, ajutat de noul plugin cu suport pentru lansarea componentelor flash în mediu SandBox, izolate de restul sistemului de operare.

Google Chrome include deja de mult timp un plugin propriu pentru redarea componentelor Flash din paginile web, dar în ciuda actualizărilor automate şi eforturile susţinute pentru remedierea rapidă a problemelor de securitate, neplăceri au tot apărut de-a lungul timpului. Iată că după mai bine de doi ani de muncă, eforturile combinate ale echipei de dezvoltatori Google Chrome şi Adobe au dus la refacerea completă şi modernizarea plugin-ului Flash.

Noul plug-in suportă acum tehnologiile de sandboxing din Google Chrome (inclusiv sub Windows XP), permiţând rularea componentelor Flash într-un mediu protejat, de unde nu pot compromite cu uşurinţă securitatea sistemului de operare. Suportul Flash din Google Chrome include accelerare prin GPU, pentru încărcarea rapidă şi redarea mai lină a paginilor web cu multe animaţii Flash. Potrivit Google, noul plugin Flash reduce cu până la 20% crash-urile în Chrome.

Lista sistemelor de operare pentru care este disponibilă deja o versiune stabilă de Google Chrome, livrată nu noul plugin Flash, cuprinde Windows XP, Vista, Windows 7 şi Windows 8 (inclusiv ediţia Chrome pentru interfaţa Metro), respectiv Linux. Un pachet de actualizare pentru utilizatorii Apple Mac OS este în lucru, dar nu a fost încă finalizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult