Tastatura Swiftkey va putea sincroniza clipboard-ul Windows 10 pe Android

31.10.2020
Tastatura Swiftkey va putea sincroniza clipboard-ul Windows 10 pe Android

Privilegiu rezervat până acum doar posesorilor de telefoane Samsung, sincronizarea clipboard-ului Windows 10 va fi disponibilă cu orice telefon bazat pe Android, atât timp cât folosești tastatura Swiftkey.

Prezența Microsoft în ecosistemul Android a crescut treptat în ultimii ani. Sigur, dezvoltatorul Windows a dat greș în încercarea sa de a impune o alternativă la platforma Android, dar asta nu înseamnă nu-și poate aduce produsele și serviciile proprii sub ecosistemul Google.

Tastatura Swiftkey

Copy/paste de pe Windows pe Android

Deși nu pare mare lucru, sincronizarea clipboard-ului Windows cu telefonul bazat pe Android poate ajuta foarte mult pe partea de productivitate. Spre exemplu, găsești un număr de telefon într-o sesiune de navigare Chrome pe PC și îl transmiți direct către telefonul mobil, o simplă comandă Paste inserând șirul de cifre în meniul de apelare Android. Însă flexibilitatea câștigată merge mult mai departe, facilitând și transferuri de fraze, poze, clipuri video și fișiere oarecare spre telefonul mobil, scutind alte etape intermediare nu tocmai comode.

Noua facilitate este prezentă deja în ultima versiune Beta a tastaturii Swiftkey pentru Android, achiziționată de Microosft în urmă cu câțiva ani. Deocamdată, nu este clar cât va dura până ce funcționalitatea va fi adăugată în tastatura Swiftkey oficială, mai ales că pentru a funcționa, este necesară mai întâi și o actualizare Windows 10 care să intermedieze comunicarea extinsă cu dispozitive bazate pe Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult