Telefoanele cu Android vor putea fi folosite și în rolul de webcam pentru PC

03.02.2023
Telefoanele cu Android vor putea fi folosite și în rolul de webcam pentru PC

Aparent, principalul obstacol în calea folosirii telefoanelor cu Android în rolul de webcam pentru PC este doar refuzul Google.

La cel puțin 10 ani după ce serviciile de videoconferință au încetat să mai fie considerate o inovație „revoluționară” și care necesită puterea de procesare a unui PC complet echipat, Google ia în considerare deschiderea ecosistemului Android, în sensul ca utilizatorii de PC să poată folosi smartphone-ul dotat cu cameră frontală peste nivelul vastei majorități a webcam-urilor pentru PC, într-un webcam improvizat.

În timp ce vasta majoritate a posesorilor de telefoane cu Android vor găsi incomodă conectarea telefonului la PC folosind cablul USB, urmată de bifarea opțiunii de emulare webcam în meniul Android și selectarea dispozitivului nou conectat în aplicația Windows sau Mac OS pentru care ai nevoie de webcam, ne putem gândi la câteva scenarii în care ceastă variantă ar fi preferabilă folosirii unei aplicații de mobil dedicată serviciului respectiv. Spre exemplu, ai putea dori să continui pe video o discuție pornită în aplicația de mesagerie instalată pe PC, sau să conectezi un webcam mai performant la soluția de videoconferință impusă de compania la care lucrez. Ar mai fi și acei utilizatori care au nevoie de un webcam performant pentru diverse activități desfășurate din fața unui PC, cum ar fi gameri și vedete ale platformelor de video streaming.

Pentru toți aceștia ar putea fi suficient chiar și un smartphone de generație mai veche, echipat cu orice versiune de OS începând cu Android 4.3 Jelly Bean, elementul lipsă fiind un nou driver pentru PC, capabil să acceseze standardul de conectare UVC, deja suportat de dispozitivele cu Android și care permite transmiterea de imagini și video folosind modulele de captură disponibile. În practică, se pare că este totuși nevoie de patch-uri pentru partea firmware, limitând această funcționalitate la dispozitive de generație recentă, plus viitoarea generație de telefoane cu Android 14.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult