Terrain Home – un nou launcher pentru telefoane cu Android

18.06.2014
Terrain Home - un nou launcher pentru telefoane cu Android

Utilizatorii de smartphone şi tablete au la dispoziţie o nouă interfaţă de aplicat versiunii de Android pe care o folosesc.

Printre inovaţii se numără un Sidebar de forma unei liste alcătuite din cartonaşe de diferite dimensiuni, găzduind conţinut personalizat ales dintr-o listă extinsă. Putem include fluxuri de ştiri provenind de la mai multe publicaţii cunoscute, informaţii despre vreme, alcătui liste scurte de contacte favorite din agendă şi obţine informaţii despre programările făcute în calendar.

Terrain Home include şi o bară de căutare, cu acces atât la conţinut online dar şi din memoria telefonului. Atât sidebar-ul, dar şi bara de căutare, sunt activate prin comenzi swipe aplicate în partea stângă a ecranului.

Meniul App Drawer constă într-o listă de aplicaţii redată pe fundal alb, uşor de găsit şi organizat pe diferite criterii.

Aflat momentan în stadiu Beta şi disponibil numai pentru utilizatori din anumite regiuni ale lumii, launcher-ul Terrain Home probabil încă nu include toate funcţiile plănuite, fiind nevoie de mai mult timp pentru finalizarea acestora. În plus, micul startup sprijinit de Samsung va pune la dispoziţia dezvoltatorilor şi un pachet SDK bazat pe limbaje de programare web, menit să ajute crearea mai multor aplicaţii compatibile cu launcher-ul Terrain Home.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult