Top 10 surse de wallpapere spectaculoase

Top 10 surse de wallpapere spectaculoase

Wallpaper-ul este parte componentă a desktop-urilor noastre indiferent că avem Windows, Mac OS X sau o Ubuntu. Şi nu este important doar pentru utilizatorii începători, wallpaper-ul este un element estetic pentru toţi, indiferent cât de afoni sau de experţi suntem în calculatoare. De aceea, am făcut o selecţie de 10 site-uri unde poţi găsi şi descărca wallpapere deosebite.

Toate cele 10 site-uri au fost selectate pentru că sunt aparte de restul. Există mii sau chiar zeci de mii de site-uri unde găseşti wallpapere, dar cele prezentate în acest scurt articol au ceva special. Fie că oferă wallpapere extraordinare, fie că este vorba de un site cu o funcţionalitate şi/sau construcţie aparte (social wallpapering, un concept relativ nou) cele 10 site-uri se diferenţiază clar de restul.

1. Socwall

Socwall.com face parte din aşa-numita categorie social wallpapering. Wallpaperele de pe acest site sunt trimise, organizate şi sortate de către utilizatorii înregistraţi. Acestea sunt împărţite nu în funcţie de conţinutul imaginilor, ci de rezoluţie. Există chiar şi wallpapere pentru dual monitor.

2. Caedes

Caedes.net se autointitulează comunitatea artiştilor şi fotografilor care pun la dispoziţia oricui propriile creaţii. Dincolo de descriere pompoasă acest site este atât o bună sursă de wallpapere, cât şi un serviciu de photosharing.

Cedes.net

3. National Geographic

Site-ul renumitului post TV, National Geographic are şi o secţiune de wallpapere. Acestea sunt absolut superbe, majoritatea lor cel puţin. Realizate de fotografi profesionişti, pentru National Geographic, acestea conţin atât instantanee din sălbăticie, cât şi personalităţi, evenimente ştiinţifice şi peisaje.

4. Wallpapere cu maşini

You The Designer este un blog de grafică. Printre posturile acestuia am descoperit şi o sursă de wallpapere cu maşini. Nu este vorba de fotografii obişnuite cu maşini ci de prelucrări grafice sau concepte proprii. Cei pasionaţi de fotografie şi maşini vor găsi în acest post o bună sursă de inspiraţie.

National Geographic

5. HDR Walls

HDR Walls, aşa cum sugerează şi numele, este o sursă de wallpapere HDR. Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, acest site oferă şi explicaţia conceptului HDR. Singura problemă este numărul redus de imagini, sub 400.

6. Arts walpapers

Pentru iubitorii de pictură, Arts walpapers este o vizită obligatorie. Picturile sunt organizate în funcţie de autori, iar pe listă se regăsesc nume grele precum Picasso sau Monet. Singura problemă este că, din cauza formatului original, de cele mai multe ori imaginile nu vor umple desktop-ul. Vor trebuie eventual setate pe centrul ecranului.

7. Wallpapr

Wallpapr, dincolo de numărul mare de wallpapere pe care le conţine, place ca şi idee. Nu este o galerie clasică de imagini. În schimb poţi găsi wallpaper-ul dorit prin căutare, chiar arată ca un motor de căutare. Scrii în box-ul de căutare subiectul care te interesează şi apeşi unul din butoanele 20, 40 sau 100 pentru a specifica exact câte wallpapere să-ţi afişeze. În plus, are şi wallpapere pentru iPhone.

Wallpapr

8. Ndesign

Ndesign este blogul unui grafician freelancer din Toronto, pe numele său Nick La. Pagina indicată nu conţine decât aproximativ 20 de wallpapere. Dar acestea sunt cu adevărat deosebite şi fac parte din portofoliul artistului amintit.

9. Pixelgirl Presents

Pixelgirl Presents îţi pune la dispoziţie peste 1500 de wallpapere. Acestea sunt concepte grafice abstracte, unele chiar foarte ciudate. Sunt genul de grafice în faţă cărora nu rămâi indiferent. Ori îţi plac foarte mult, ori le găseşti oribile.

10. Socks Off

Spre deosebire de resursele care-l preced, în Socks Off este vorba despre natură. Acesta conţine multe fotografii excepţionale, în mare parte peisaje naturale. Unele wallpapere sunt disponibile şi la rezoluţii foarte mari, de 1920 x 1200 pixeli.

Socksoff

Am evitat pe cât posibil site-uri cunoscute precum DeviantArt sau Flickr şi am încercat să includ surse mai puţin cunoscute pentru majoritatea utilizatorilor. Evident, nu este o listă bătută în cuie care să nu poată suferi adăugiri. Cu siguranţă, există multe alte site-uricare pot completa această listă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News