Trapster – alternativa gratuită la detectoarele radar

Trapster – alternativa gratuită la detectoarele radar

Alternativa gratuită a unui detector de radar se numeşte Trapster – un program pentru telefoanele mobile cu GPS care te avertizează nu doar în cazul prezenţei radarelor de viteză ci în toate situaţiile cu potenţial de risc (accidente, drumuri blocate etc.) raportate de către ceilalţi participanţi la trafic.

Baza de date se actualizează permanent, dar încă mai are nevoie de multe marcaje pentru a o putea considera cât de cât completă, şi asta pe continentul nord-american. În România nu este posibilă încă utilizarea Trapster şi, chiar dacă ar fi fost, ţine cont că totul porneşte de la zero – nu ştiu câţi s-ar osteni în vederea raportării radarelor sau zonelor nerecomandate traficului sau în zonele unde trebuie redusă viteza.

Trapster Speed

Soft-ul compatibil cu telefoane JAVA, Symbian, Windows Mobile şi BlackBerry se află deocamdată în versiune beta şi mai are încă nevoie de nişte ajustări de funcţionalitate. Trapster se foloseşte de hărţile Google pentru a-ţi indica zonele “fierbinţi”; tot de acolo, vei selecta zona dorită şi o vei raporta pentru includerea ei în baza de date. Utilizatorii pot edita sau şterge marcajele considerate de domeniul trecutului sau eronate.

Ideea este remarcabilă, dar din păcate Trapster este un program mult prea limitat pentru ca şoferii români să-l poată lua în considerare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News