Utilizatorii de Windows 7 și 8.1 vor primi și ei browserul Edge prin Windows Update

21.06.2020
Utilizatorii de Windows 7 și 8.1 vor primi și ei browserul Edge prin Windows Update

Utilizatorii de Windows 10 nu sunt singurii care primesc Microsoft Edge prin intermediul serviciului Windows Update. Browserul va fi livrat pe această cale și pentru sistemele de operare Windows 7 cu Service Pack 1 (SP1) și Windows 8.1, potrivit Thurrott.com.

„Actualizarea va fi descărcată și instalată automat din Windows Update. Suportul pentru Windows 7 s-a terminat pe 14 ianuarie 2020. Chiar dacă Microsoft Edge ajută la protejarea dispozitivului tău pe internet, acesta este în continuarea vulnerabil la riscuri de securitate. Îți recomandăm să treci la un sistem de operare care beneficiază de suport”, este descrierea pachetului KB4567409, care include programul de navigare pe internet.

O decizie controversată

Decizia de a instala pe această cale un program într-un sistem de operare care nu mai beneficiază de suport este una controversată. Este clar că Microsoft dorește să câștige, cu orice preț, cotă de piață pentru noul său produs.


După ce va fi instalat, Edge va fi pin-uit automat pe taskbar. Browserul nu va înlocui, însă, Internet Explorer, ci va fi o alternativă la acesta. Noul Edge, bazat pe Chromium, nu va deveni browserul implicit în Windows 7 și Windows 8.1. Utilizatorii trebuie să îl selecteze manual, ceea ce este recomandat, deoarece programul este unul foarte reușit, comparativ cu Internet Explorer.

Actualizarea nu va fi livrată către computerele care rulează Windows Enterprise.

Pentru a putea instala Egde, utilizatorii de Windows 7 SP1 au nevoie de două pachete de actualizări anterioare, KB4474419 și KB4490628.

MIcrosoft Edge este disponibil și pe celelalte platforme importante: Linux, macOS, Android și iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult