Viitoarele modele iPhone ar putea suporta conturi de utilizator multiple

26.12.2020
Viitoarele modele iPhone ar putea suporta conturi de utilizator multiple

Potrivit detaliilor apărute într-un brevet recent acordat companiei americane, Apple ia în considerare adăugarea suportului pentru conturi de utilizator multiple, setate pe același iPhone sau tabletă.

Funcționalitatea nou pregătită vine în ajutorul utilizatorilor nevoiți să împartă același dispozitiv cu mai mulți membri ai familiei (ex. copii), oferind o modalitate comodă de a opri accesul la aplicații, lista de contacte, mesaje și alt conținut sensibil.

conturi multiple iPhone

Concret, brevetul descrie un dispozitiv capabil să gestioneze mai multe conturi de utilizator cu acreditări diferite. În special, brevetul se concentrează pe aspecte care țin de securitate:

„Un dispozitiv de calcul poate utiliza mai multe coduri de acces și chei de criptare asociate”, respectiv  „mai multe coduri de acces sau chei de criptare pot fi asociate fiecărui cont de utilizator diferit din sistem. Înainte ca un utilizator să poată obține acces la datele stocate pe dispozitivul de calcul, utilizatorul poate fi obligat să se autentifice prin intermediul ecranului de conectare. ”.

Spre exemplu, profitând de suportul pentru conturi multiple utilizatorii iPhone își vor putea separa mai ușor activitatea de serviciu de viața personală, păstrând agende de contacte separate, conturi email, lista de aplicații și documentele stocate în memoria telefonului. Totodată, vor putea fi evitate incidente nedorite, în care un copil apelează la întâmplare contacte din agendă, accesează mail-ul de serviciu sau modifică înregistrările din calendar. O altă utilitate ar putea fi oprirea accesului la platforme de conținut nepotrivite copiilor, restricționând accesul la aplicațiile instalate pe telefon.

Cel mai devreme, suportul pentru conturi de utilizatori multiple ar putea fi adăugat reviziei iOS 15, în a doua jumătate a anului 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult