Windows 10 anunță că a rămas fără conexiune la internet – cum poți rezolva problema rapid

22.07.2020
Windows 10 anunță că a rămas fără conexiune la internet - cum poți rezolva problema rapid

Cea mai recentă versiune de Windows 10, May 2020 Update (version 2004), a introdus un bug software cu totul neașteptat, lăsând anumite PC-uri fără conexiune la internet, chiar dacă din punct de vedere hardware nu este nimic în neregulă iar internetul funcționează, de fapt.

Deja este un adevărat ritual: instalezi ultimele actualizări pentru Windows 10 și apoi afli dacă nu cumva chiar tu ești ghinionistul care descoperă un nou bug software trecut neobservat în testele de compatibilitate derulate de Microsoft. Concret, Windows 10 pare că a rămas fără conexiune la internet, deși nu este cazul. Mai precis, iconița de pe taskbar indică, greșit, acest lucru.

Problema apare în diferite scenarii de utilizare. Unii utilizatori au întâmpinat-o doar atunci când s-au conectat la un hotspot creat pe smartphone, iar alții doar atunci când s-au legat la internet prin fir.

Semănând cu o păcăleală de 1 aprilie, eroarea se manifestă prin apariția unui triunghi galben de eroare „Fără acces la internet” în colțul din dreapta al taskbar-ului Windows 10. Mai puțin păcăleală este faptul că nu te poți conecta la internet în aplicații precum Steam, Spotify sau Fortnite. Totuși, poți naviga pe internet folosind browserul web.

Microsoft a confirmat acest bug pe forumurile de suport tehnic, indicând că de fapt ar fi o problemă cu indicatorul de stare al conectivității de rețea al Windows 10. Compania investighează și va remedia problema, odată ce o soluție va fi disponibilă.

Între timp, unii utilizatori au găsit deja un remediu care ar trebui să restabilească conexiunea la rețea și pentru aplicațiile deconectate.

Windows 10 fără conexiune la internet – iată remediul:

  • Click dreapta pe butonul Start și folosește opțiunea Run
  • Tastează regedit și apoi tasta Enter, respectiv Yes pentru confirmarea dialogului ce apare pe ecran
  • Din listă apărută în partea stângă a aplicației, navighează la secțiunea HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NlaSvc\Parameters\Internet
  • Click dreapta pe selecția “EnableActiveProbing” apărută în partea dreaptă și folosește opțiunea Modify
  • Schimbă valoarea afișată la în caseta Value Data în 1 și apasă OK
  • Închide editorul de regiștrii Windows și repornește PC-ul

Aparent, soluția găsită elimină problema chiar înainte ca Microsoft să livreze patch-ul Windows 10 care ar trebui să remedieze acest bug.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult