Windows 11 livrează actualizări și pe sisteme „incompatibile”… momentan

14.10.2021
Windows 11 livrează actualizări și pe sisteme „incompatibile”... momentan

Windows 11 s-a lansat, însă multe lucruri legate de noul sistem de operare nu sunt tocmai finalizate. Desigur, suportul pentru computere echipate cu procesoare de la AMD este dezamăgitor, însă și suportul pentru hardware mai vechi este la fel de problematic. Chiar dacă Microsoft nu te împiedică să instalezi Windows 11 pe un computer cu procesor vechi, fără cipuri de securitate de generație nouă integrate, compania sugera că ar putea limita actualizările pe acele sisteme în afară de cele foarte importane. Se pare însă că actualizările sunt totuși livrate și către aceste computere.

Microsoft nu limitează (încă) update-urile de Windows 11 pe sisteme considerate incompatibile

Conform site-ului italian HTNovo, cei care au instalat deja Windows 11 pe sisteme incompatibile (folosind probabil chiar metoda oficială sugerată de Microsoft), au realizat că, de fapt, software-ul primește update-uri, în ciuda avertismentelor celor de la Microsoft.

Primul update, lansat în urmă cu câteva zile, cel care a degradat și mai mult performanța pe procesoarele AMD, a fost livrat și către computerele desemnate „incompatibile” cu doar câteva săptămâni în urmă.

Există două scenarii pentru care acest update este și pe aceste sisteme. Primul sugerează că acest update era unul critic, probabil la nivel de securitate, pe care Microsoft nu le va bloca pe niciun computer. Al doilea scenariu este cel în care Microsoft face declarații publice pentru a descuraja instalarea, dar nu „pedepsește” direct utilizatorii care vor totuși să folosească sistemul de operare pe PC-uri mai vechi.

O situație similară s-a întâmplat și în preajma lansării Windows 10, compania spunând că va oferi update gratuit tuturor utilizatorilor de Windows 7, 8 și 8.1 timp de un an de la lansare. În realitate, Microsoft nu a oprit niciodată upgrade-ul gratuit de la variantele anterioare.

Cert este că, cel puțin pentru moment, sistemele „incompatibile” pe care utilizatorii instalează Windows 11 nu sunt afectate de limitări de ordin software. Compania ar putea opri însă oricând accesul.

sursa: HTNovo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult