Windows 11 primește un nou Homepage în meniul Settings, ușurând accesul la setările vizitate recent

25.08.2023
Windows 11 primește un nou Homepage în meniul Settings, ușurând accesul la setările vizitate recent

Microsoft continuă seria de îmbunătățiri Windows 11, oferind spre testare o nouă secțiune Homepage în meniul Settings și o aplicație Windows Backup cu suport cloud storage.

Microsoft distribuie pe canalul Beta o nouă versiune Windows 11 Insider Preview, care introduce pentru utilizatorii de PC-uri câteva concepte deja cunoscute utilizatorilor de Android și iOS. Vorbim despre back-ul setărilor și aplicațiilor Windows pe servere cloud, în deverea restaurării acestora după reinstalare Windows, sau la configurarea unui nou PC. O altă noutate este conceptul de Homepage în meniul Settings. Aici vei găsi cartonașe cu ultimele setări accesate, pe care astfel nu mai trebuie să le cauți din nou. Ecranul Homepage este organizat pe categorii: setări recomandate, cloud storage, account recovery, personalization, Microsoft 365, Xbox și Bluetooth.

Noua aplicație Windows Backup oferă opțiuni precum backup și restaurarea setărilor Windows, scutind astfel utilizatorii de reaplicarea manuală a diverselor setări Windows, în cazul unei reinstalări neprevăzute sau upgrade la un alt PC/laptop. Toate acestea sunt păstrate în spațiul cloud atribuit contului Microsoft, nefiind nevoie de un dispozitiv dedicat pentru backup de fișiere. Totuși, pentru backup-ul integral al fișierelor personale ar trebui să ai în vedere și o astfel de soluție.

Aceste adiții vor fi parte din revizia  Windows 11 feature update (23H2), pregătită pentru lansare oficială în luna octombrie. Lista noutăților mai include Windows Copilor (un nou serviciu de asistență bazat pe AI), File Explorer Gallery, îmbunătățiri pentru meniul Taksbar și multe altele. Spre exemplu, vei putea sincroniza PC-urilile Windows 11 conectate aceluiași cont Microsoft pentru afișarea aceluiași wallpaper și culori de interfață.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult