Windows 11 va permite ștergerea unor aplicații Microsoft preinstalate

18.08.2023
Windows 11 va permite ștergerea unor aplicații Microsoft preinstalate

Sistemul de operare Windows vine întotdeauna plin cu tot felul de aplicații, mai mult sau mai puțin populare printre utilizatori. Deși poți găsi alternative la majoritatea aplicațiilor de la Microsoft, pe care le poți seta drept implicite, unele dintre cele livrate cu sistemul de operare nu pot fi însă dezinstalate în mod oficial. Astfel, utilizatorii rămân cu aplicații dublate în instalate în computer. Microsoft pare însă să depună ceva efort în ultima vreme, urmând să permită tuturor să șteargă câteva dintre aplicațiile integrate în Windows 11.

Update-ul Windows 11 este în teste, dar ar putea fi lansat în curând și pentru versiunea „stabilă”

Versiunea de test de pe canalul „Canary”, care poate fi accesat de membrii Windows Insider, pot de la cea mai recentă versiune să dezinstaleze pentru prima dată câteva aplicații din categoria „inbox apps”, integrate în Windows 11.

Aplicația Camera, care poate fi folosită pentru a controla un webcam, aplicația asistentului virtual Cortana, Photos, People și Remote Desktop pot fi acum dezinstalate complet. Unele dintrele ele puteau fi șterse de către utilizatorii de versiuni de test de câteva luni deja, dar au mai fost adăugate câteva pe listă. Nu este clar însă când aceste capabilități vor fi livrate și către utilizatorii de PC-uri care nu folosesc versiuni de test ale sistemului de operare.

Se pare că Microsoft pregătește un update mai mare pentru luna septembrie, care va adăuga suport nativ pentru fișiere de tip RAR și 7-zip, ceea ce va descuraja instalarea WinRar sau 7zip, întrucât vei putea dezarhiva fișierele direct cu funcția Extract din Windows 11. Odată cu acest update, și aplicația Settings ar trebui să primească o nouă pagină principală, îmbunătățită, un nou mixer pentru redarea audio a aplicațiilor și acces la o versiune de test pentru Windows Copilot, integrarea oficială a AI-ului ChatGPT în Windows.

Este posibil ca dezinstalarea aplicațiilor menționate anterior să vină alături de acest update.

Recomandăm și acest articol, pentru cei care doresc sî afle cum să evite aplicațiile de la terți la instalarea Windows 10 și 11.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult