Windows 8.1 Update 1 – ce aduce nou şi când va fi gata prima actualizare pentru Windows 8.1 (UPDATE)

06.02.2014
Windows 8.1 Update 1 - ce aduce nou şi când va fi gata prima actualizare pentru Windows 8.1 (UPDATE)

Update: Deşi iniţial se credea că Microsoft va lansa pachetul Update 1 pentru Windows 8.1 în luna martie, potrivit altor surse credibile data lansării a fost amânată pentru 8 aprilie. Microsoft va detalia modificările aduse de Update 1 la conferinţa Build 2014, ce va fi ţinută între 2 şi 4 aprilie.

Disponibil gratuit pentru toţi utilizatorii Windows 8.1, pachetul Update 1 va putea fi instalat prin serviciul Windows Update ca o actualizare Windows obişnuită. Dimensiunea pachetul de instalare nu este cunoscută deocamdată, dar probabil avrm de-a face cu un download consistent.


Microsoft pregăteşte un mic upgrade pentru Windows 8.1, oferit sub forma unui pachet de actualizare ce introduce funcţii noi şi reduce consumul de memorie RAM, sporind performanţa pe tabletele cu sistem Windows 8.

Descris drept un “update relativ minor”, pachetul Update 1 va fi disponibil gratuit pentru actualizarea dispozitivelor cu sistem Windows 8.1 începând cu data de 11 martie. Livrat prin serviciul Windows Update, pachetul de actualizare aduce totuşi modificări importante în structura sistemului de operare, cu scopul de a diminua cerinţele pentru memorie RAM şi spaţiu de stocare. Măsura are rolul de a pregăti terenul pentru un nou val de tablete cu sistem Windows 8.1,  având set de specificaţii diminuat şi preţ de vânzare încadrat la domeniul soluţiilor de buget.

Windows 8.1 Update 1 - suport pentru fixarea apliaţiilor Modern UI în taskbar

La suprafaţă, Windows 8.1 introduce suport pentru fixarea aplicaţiilor Modern UI în taskbar-ul din interfaţa desktop şi afişarea de miniaturi privind conţinutul acestora atunci trecem cursorul deasupra. La capitolul “inovaţii” avem şi introducerea butonului Close în interfaţa aplicaţiilor Modern UI, ce oferă posesorilor de dispozitive fără ecran touch o modalitate practică pentru închide aplicaţiile de care nu mai au nevoie. Tot pentru utilizatori ce dispun de mouse şi tastatură este şi noul set de meniuri accesibile prin click-dreapta în interfaţa Modern UI.

Windows 8.1 Update 1 - sistemul de meniuri contextuale, accesibile prin click-dreapta în interfaţa Modern UI

Încă folosit ca ecran principal, Home Screen-ul va avea în sfârşit buton Shutdown, poziţionat în colţul dreapta-sus, alături de noul buton Search. Din păcate cei  care sperau în introducerea unei versiuni “Mini” pentru Home Screen, care să mimeze vechiul Start Menu din Windows 7, vor rămâne probabil dezamăgiţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult