Windows XP, aproape o amintire după ce cota sa de piaţă a scăzut dramatic în ultima lună

03.11.2014
Windows XP, aproape o amintire după ce cota sa de piaţă a scăzut dramatic în ultima lună

Potrivit ultimelor grafice publicate de Statcounter şi Netmarketshare, Windows XP a pierdut într-o singură lună un număr record de utilizatori, majoritatea trecuţi în tabăra Windows 8.1. Mult peste competitorii săi, Windows 7 îşi păstrează statutul de lider cu o cotă de aproape 55% din piaţa sistemelor de operare pentru PC.

clasamentul Statcounter

Conform statisticilor publicate de Netmarketshare cota de piaţă Windows XP a scăzut în luna octombrie de la 23.97% la numai 17.18%. Tendinţa este confirmată şi de clasamentul Statcounter, care punctează o scădere la 13.22%, faţă de 14.4% cotă de piaţă în luna septembrie.

clasamentul Netmarketshare

În mod surprinzător, o bună parte dintre cei care au ales să abandoneze vechiul PC cu Windows XP l-au înlocuit cu unul nou bazat pe Windows 8.1.  Afirmaţia este întărită şi de rezultatele publicate de Microsoft privind vânzările de tablete Surface, care au atins în perioada Q1 2014 – Q1 2015 cifra de 900 milioane dolari, majoritatea comenzilor fiind livrate către clienţi din mediul business.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult