Windows XP ţinut în viaţă de Eee PC şi verii lui

02.04.2008
Windows XP ţinut în viaţă de Eee PC şi verii lui

Microsoft a avut planuri mari cu Vista. Era şi cazul deoarece trecuseră 7 ani de la lansarea ultimului lor sistem de operare. În încercarea lor de a-şi promova noul OS au început să vorbească despre pensionarea lui Windows XP. Mai mult, au şi stabilit o dată de 30 ianurie 2008 de la care nu vor mai vinde copii prin canale oficiale. N-a fost să fie aşa deoarece distribuitorii şi clienţii au protestat. Ca nu mai vorbim de petiţia online. Microsoft a amânat momentul retragerii lui XP până la data de 30 iunie 2008.

Windows XP - cel mai folosit sistem de operare

Nu ştiu dacă Microsoft se aştepta la Asus Eee PC, dar nu cred ca i-a plăcut de el. Era micuţ şi draguţ, dar nu avea destulă forţă pentru a rula Vista. De spaţiu nici nu mai discutăm. Şi pentru că o distribuţie de Linux poate să fie în cel mai bun caz funcţională, dar nu şi populară pentru utilizatorii de rând, Asus trebuia să livreze ultraportabilul cu Windows XP. Din nefericire pentru Microsoft, exemplul producătorului taiwanez a fost repede urmat şi de alţi aşa că Eee PC va avea mai mulţi veri anul acesta.

MSI Wind - un ultraportabil cu procesor Intel Atom

În concluzie, se pare că Microsoft va vinde în continuare Windows XP unor producători de laptopuri până în ianurie 2009, iar versiunea cu facilităţi reduse Starter Edition va fi disponibilă până în iunie 2010. Mai mult, zvonurile spun că gigantul creat de Bill Gates va anunţa o derogare oficială pentru cel mai folosit sistem de operare din lume. Cât despre faptul că Windows Vista nu rulează foarte bine pe un hardware mai puţin performant, va trebui să aşteptăm un MSI Wind pentru a vedea cum stau lucrurile cu procesorul Intel Atom şi 1 GB de memorie RAM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News