Xiaomi pare că va copia încă o inovație Apple, adăugând funcția Back Tap pe telefoanele proprii

31.07.2020
Xiaomi pare că va copia încă o inovație Apple, adăugând funcția Back Tap pe telefoanele proprii

Potrivit unor zvonuri mai vechi, Apple va introduce începând cu versiunea iOS 14 o nouă funcție numită Back Tap, permițând asocierea anumitor activități cu comenzi double tab și triple tap aplicate pe spatele telefonului. În mod predictibil, Xiaomi a preluat deja idea, țintind să implementeze pe telefoanele proprii înainte ca Apple să o poată demonstra pe următorul model iPhone.

Funcția Back Tap, o inovație nu chiar atât de nouă

Deși Apple este prima companie care a demonstrat o implementare funcțională a acestui concept, suportul pentru comenzi prin gesturi aplicate pe spatele telefonului a fost explorat de-a lungul timpului și de alți producători smartphone, inclusiv Google. Dintre aceștia, Xiaomi pare că va livra primul o implementare oficială, funcționalitatea Back Tap fiind confirmată deja cu o captură de ecran, aparent obținută din următoarea versiune MIUI 12.

Fiind vorba de platforme diferite, probabil că adăugarea funcției Back Tap pe Android nu va eclipsa prea mult lansarea iOS 14, Xiaomi putând cel mult să acuze rivalul Apple că i-a furat una dintre inovații.

Cât despre funcționalitatea oferită, aceasta pare să se limiteze la o listă predefinită de funcții: captură ecran, activare lanternă, Control Center și lista de notificări, utilizatorul alegând cel mult două acțiuni pe care să le declanșeze folosind comenzi Tap aplicate pe spatele telefonului.

Probabil că odată de este configurată, funcția Back Tap va fi protejată împotriva declanșării accidentale (ex. în buzunar sau cu telefonul la ureche) folosind datele senzorului de proximitate.

interpretarea Google a funcției Back Tap a fost identificată și ea în codul Android 11 și sunt șanse pentru un debut oficial în următoarele două luni, înainte de lansarea iOS 14. Probabil că dacă suportul  va fi inclus printre funcțiile suportate oficial de Android 11, dezvoltatorii Android o vor prelua și îi vor extinde funcționalitatea de bază, folosind-o ca pe un atu în promovarea propriilor produse.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult