Yahoo! Messenger 9, go4it.ro review

Yahoo! Messenger 9, go4it.ro review
Lista de contacte

O altă noutate împrumutată este introducerea a două moduri de vizualizare a listei de contacte: detailed şi compact. În modul detaliat, spaţiul alocat contactelor este mai mare. Sub numele contactelor este afişat status-ul, iar poza acestora este acum mai mare şi afişată în dreapta. Necazul cu acest mod de vizualizare este spaţiul dublu alocat fiecărei persoane din listă. Iar dacă ai foarte multe contacte în lista de messenger, atunci este o adevărată problemă. Pe de altă parte, modul compact de vizualizare face loc mai multor persoane în listă, fiind recomandat celor cu o listă bogată de messenger.

Yahoo! Messenger 9

În dreptul numelui tău vei observa acum un pliculeţ, care are rolul de a te atenţiona când ai primit mesaje noi pe serviciul de e-mail al celor de la Yahoo!. Problema cu acest pliculeţ este că rămâne afişat tot timpul, chiar şi când nu ai mail-uri noi. Doar designul este puţin diferit, când primeşti mesaje noi.

Mai enervant este faptul că Yahoo! nu se mulţumeşte cu reclama din partea de jos a listei de contacte, iar acum a introdus şi link-uri prin care îşi promovează servicul propriu de telefonie. Yahoo Messenger 9 are două astfel de link-uri plasate sub status. Unul dintre acestea se numeşte Forward şi poate face două lucruri. Poate trimite gratuit mesajele pe care le primeşti când eşti offline către un anumit număr de telefon. Din păcate, nu este disponibil şi pentru România. De asemenea, pot fi redirecţionate apelurile telefonice către un telefon mobil, dar asta contracost.

Din cauza rândului cu cele două link-uri, Yahoo! Messenger 9 nu te mai lasă să-ţi afişezi propria imagine în dimensiunea mică, pentru a economisi spaţiul pe verticală. Rămâne afişată obligatoriu dimensiunea mare a acesteia, în dreapta numelui tău.

Între lista de contacte şi reclamă se găsesc două butoane. Unul permite adăugarea contactelor noi, iar cel de-al doilea afişarea/ascunderea plugin-urilor.

Yahoo! Messenger 9 Şi tooltip-ul (mica fereastră care îţi apare când treci cursorul deasupra unui contact) a fost redesenat, însă funcţiile oferite sunt aceleaşi: scrierea unui mesaj, trimiterea unui e-mail, apelarea numerelor de telefon, trimiterea unui SMS (pentru zonele în care serviciul este disponibil, nu este cazul nostru) etc.

Un alt element al listei de contacte care a fost îmbunătăţit este statusul. Acesta va include acum şi emoticoane pe care le poţi introduce prin scrierea caracterelor aferente. De asemenea, statusul rămâne acum activ între sesiuni. Adică, statusul pe care ţi-l pui va rămâne şi după ce ieşi şi te loghezi din nou.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News