YouTube pentru iOS a primit suport pentru Google Cardboard

17.05.2016
YouTube pentru iOS a primit suport pentru Google Cardboard

Versiunea de iOS a serviciului YouTube a rămas puţin în urmă în ultimii ani, după ce majoritatea aplicaţiilor penru platforma Apple erau în general înaintea celor de Android în ciclul de upgrade. În timp ce varianta pentru sistemul de operare de la Google a primit suport complet pentru VR prin intermediul funcţionalităţii Cardboard în luna noiembrie a anului trecut, abia acum vedem integrarea acesteia şi pe dispozitivele de la Apple.

După actualizarea aplicaţiei pentru iOS prin intermediul AppStore, toate clipurile vor oferi acces la un nou mod de vizualizare: Cardboard. Acesta este accesat din meniul din partea de sus a fiecărui clip şi oferă posibilitatea de a urmări materiale video la 360 de grade în mod „VR” folosind un accesoriu compatibil cu Cardboard. Acesta poate fi chiar cel realizat din carton oferit de Google, sau oricare altul, care oferă dimensiuni şi funcţionalitate similară.

Trecerea în modul Cardboard nu transformă însă clipurile obişnuite în filme la 360 de grade. Atunci când această funcţie este pornită pentru un clip standard, aplicaţia porneşte modul „magic window”. Aceasta afişează clipul pe un ecran virtual imens, oferind o experienţă de vizualizare nu foarte diferită de cea dintr-un cinematograf.

Aparent, Google nu va renunţa la conceptul Cardboard, ba chiar încearcă să aducă această funcţionalitate către cât mai mulţi utilizatori, în ciuda zvonurilor recente care sugerează că vom vedea un nou headset pentru realitate virtuală dedicat în cadrul evenimentului I/O 16, care va funcţiona independent de un smartphone.

Citeşte şi Google ar putea intra în cursa VR cu un dispozitiv de sine stătător

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult