„Pisică” uriașă, descoperită printre liniile Nazca din Peru

19.10.2020
„Pisică” uriașă, descoperită printre liniile Nazca din Peru

Forma unei pisici de mari dimensiuni, realizată din pietre, a fost descoperită pe un deal din Nazca, Peru. Acolo se găsesc celebrele linii despre care unii oameni cred că sunt de origine extraterestră.

Figura cu formă de felină datează din perioada 200 – 100 î.e.n., potrivit cercetătorilor. Aceasta a fost descoperită în timpul lucrărilor efectuate pentru îmbunătățirea accesului la unul dintre dealuri, care oferă un punct de observație pentru întreaga zonă.

Nazca este un sit UNESCO din 1994. Liniile se găsesc la 400 km sud de capitala Lima și acoperă o suprafață de 450 de km pătrați.

Noua descoperire, cu o lungime de 37 de metri, a fost curățată și conservată. Liniile care formează „pisica” au o grosime de 30-40 cm.

„Este suprinzător că încă găsim noi figuri, dar de asemenea știm că mai sunt multe de descoperit”, a declarat Jhony Islas, arheologul șef al sitului, pentru agenția spaniolă de știri Efe.

În ultimii ani au fost descoperite între 80 și 100 de noi figuri, realizate înainte de cultura Nazca (200 – 700 î.e.n.).

Sursa: The Guardian

CITEȘTE ȘI:

Ascunde statuia David un obiect secret în mână?

Stonehenge, construit cu ajutorul unor coşuri de nuiele uriaşe?

Doi băieţi care săpau în faţa casei au făcut o descoperire fascinantă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult