Apple ar putea roti iPad-urile la 90 de grade pentru orientare implicită „landscape”

24.09.2021
Apple ar putea roti iPad-urile la 90 de grade pentru orientare implicită „landscape”

Tabletele iPad au fost încă de la debutul lor din 2010 realizate pentru a fi folosite în special în mod portret, asemeni unei reviste. Astfel, orientarea tuturor elementelor de pe carcasă au fost aliniate la acest format, de la camera foto, care se află în partea de sus în centru, până la logo-ul Apple de pe spate. În ultimii ani însă, Apple a recomandat aceste dispozitive pentru productivitate, iar modul de utilizare s-a mutat către cel „landscape”. Se pare că în curând, compania va schimba și poziționarea elementelor de pe tabletele sale, pentru a se potrivi mai bine cazurilor de utilizare din prezent.

Noile iPad-uri ar putea fi construite special pentru formatul landscape

iPad-urile din ultimii ani nu mai sunt simple tablete de consum de conținut, putând fi folosite cu succes pentru productivitate și creație. De altfel, toate au acum suport pentru stylus-urile Apple Pencil și toate sunt echipate cu procesoare destul de puternice pentru a putea edita clipuri video sau fotografii fără probleme de performanță. Dar toate aceste cazuri de utilizare sunt mai plăcute în mod „landscape”, cu spațiu mai mult pe orizontală.

Conform unui leaker cunoscut, Dylandkt, care se întâmplă să fie și dezvoltator software, Apple ar urma să „rotească” următoarea generație iPad Pro la 90 de grade. Acest lucru ar însemna un nou design general al tabletelor, cu multe dintre elemente schimbate.

În primul rând, camera și sistemul Face ID ar putea fi mutate din partea de „sus”, pe ceea ce este acum laterala din dreapta a tabletei. Astfel, apelurile video ar fi mult mai plăcute, întrucât poți apărea „centrat” atunci când tableta este în mod „landscape”. Apoi, camera foto s-ar putea muta de pe colțul din stânga pe cel din dreapta, atunci când tableta este orientată astfel, iar logo-ul Apple de pe spate, ar putea fi de asemenea rotit la 90 de grade.

Asta înseamnă că și butoanele fizice ar putea să se mute în poziții mai confortabile. Deja iPad Mini 6 a ales să mute volumul în partea de sus, pe aceeași muchie cu butonul Power. S-ar putea să vedem ceva similar și pe iPad.

Nu este clar cât de aproape este acest „update”

Se zvonește că următoarea generație iPad Pro ar putea avea o construcție din sticlă și pe capacul din spate, deci ar putea fi un moment bun de a schimba complet design-ul. Dylandkt spune însă că nu știe cu siguranță dacă aceste modificări vor fi implementate pe generația 2022 de iPad Pro sau dacă este mai departe în planul de lansări Apple.

Alte zvonuri sugerează lansarea de tablete iPad Pro cu ecrane de 14 sau 16”, ceva ce nu am mai văzut în piață până acum.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult