Deși ieșit din rândul producătorilor smartphone, LG ar putea lansa un nou model de tabletă

08.08.2022
Deși ieșit din rândul producătorilor smartphone, LG ar putea lansa un nou model de tabletă

LG și-a anunțat ieșirea din piața smartphone încă de acum peste un an, însă noul model Ultra Tab arată că aspirațiile producătorului nu au fost abandonate la acel moment.

Doar că, între timp, LG a lansat noi accesorii pentru utilizatorii de telefoane inteligente, ba chiar și un nou model smartphone, explicând că acesta a fost pus în dezvoltare încă dinaintea anunțului de ieșire din piață, fiind finalizat abia acum. Între timp, activitatea LG pare să confirme tot mai mult ipoteza unui exit temporar, interesul companiei față de această nișă de piață foarte profitabilă părând departe de a fi epuizată.

Așa se face că pe lângă căști wireless apare semne că LG va lansa și o tabletă high-end, bazată pe Android 12. Aceasta se va numi LG Ultra Tab și ar putea veni ca o demonstrație pentru capabilitățile sud-coreenilor în materie de hardware și inovație, reamintind consumatorilor că LG nu este un brand oarecare.

Potrivit zvonurilor încă neconfirmate oficial, aceasta va fi o tabletă cu ecran de 10.35 inch și rezoluție 2K, intrând cel mai probabil pe nișa de tablete mid-range cu Android, eventual, surclasând unele modele livrate doar cu ecran FHD+. La partea de hardware așteptările nu sunt foarte mari, LG Ultra Tab fiind așteptată cu chipsetul Snapdragon 680, ajutat cu 4GB memorie RAM ți 64GB stocare internă. Astfel, limitările de performanță vor fi ascunse de construcția cu acumulator mare (7040 mAh) și capabilități de răcire superioare unui smartphone obișnuit.

Lista dotărilor ar urma să fie completată cu o cameră foto principală de 8MP, cameră frontală de 5MP, ieșire pentru căști și funcție de încărcare rapidă (25W prin conectorul USB-C). În schimbul unui preț de 327 dolari am mai putea primi și o carcasă cu certificare MIL-STD-810G, garantând protecție împotriva pătrunderii de apă, praf, precum și mici lovituri accidentale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult