Galaxy Tab A8: o nouă tabletă Samsung accesibilă pentru productivitate și școală online

16.12.2021
Galaxy Tab A8: o nouă tabletă Samsung accesibilă pentru productivitate și școală online

Samsung a anunțat oficial tableta Galaxy Tab A8, un model mid-range performant, realizat pentru a servi atât utilizatorii interesați de o tabletă de productivitate, cât și pe cei care au nevoie de o tabletă pentru entertainment, sau, de ce nu, pentru școala online, la nevoie. Aceasta vine într-un corp subțire și ușor, cu un ecran de dimensiuni generoase și cu o configurație care ar trebui să ofere performanță ridicată în toate scenariile de utilizare.

Samsung propune Galaxy Tab A8 pentru productivitate și școală online

Galaxy Tab A8 folosește un ecran cu diagonală de 10,5” și raport de aspect 16:10. Astfel, în mod landscape, ai mai mult spațiu pe verticală, ceva preferat în general de utilizatorii interesați de productivitate. Tableta oferă un raport corp/ecran de 80%, marginile din jurul acestuia fiind foarte subțiri.

Compania promite performanță cu 10% îmbunătățită față de generația anterioară, atât la capitolul CPU, cât și la GPU. Samsung nu specifică ce procesor se regăsește la interiorul dispozitivului, însă conform GSM Arena, este vorba despre un chipset mai puțin popular: Unisoc Tiger T618, un octa-core la 2 GHz cu două nuclee performante și șase eficiente, care beneficiază de un GPU Mali G52 MP2. Probabil că Samsung s-a găsit în poziția de a căuta alternative la chipset-urile proprietare Exynos și la cele de la Qualcomm din cauza crizei de procesoare.

Pe lângă procesorul Unisoc, Galaxy Tab A8 beneficiază de 3 sau 4 GB memorie RAM și vine în configurații cu 32, 64 sau 128 GB stocare internă. Desigur, există și un slot microSD, pentru cei care vor și mai multă stocare. Totul este alimentat de un acumulator de 7.040 mAh, care se încarcă la 15W.

Galaxy Tab A8_Dark Gray_Infographic Thumnail

Software-ul este orientat către multitasking

La capitolul software, compania sud coreeană oferă ceea ce ne așteptăm deja de la tablete cu Android. Funcții de tip Multi-Active Windows, Drag & Split sau posibilitatea de a crea ferestre pop-up din aplicații. De altfel, Galaxy Tab A8 are acum și posibilitatea de a înregistra ecranul, pentru a crea clipuri educaționale, de exemplu. Camerele foto de 5 și 8 megapixeli nu par impresionante pe „hârtie”, dar sunt de ajuns pentru a scana documente și pentru apeluri video pe Zoom, de exemplu. La fel ca în cazul altor dispozitive de la Samsung, și Galaxy Tab A8 vine cu un abonament YouTube Premium pentru două luni, pe care utilizatorii îl pot revendica pe conturile lor de YouTube.

Galaxy Tab A8 ajunge în magazinele din Europa înainte de sfârșitul lunii decembrie la un preț de pornire de 230 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult