Google renunță la una dintre versiunile Pixel Tablet. Va lansa doar modelul Pro

29.01.2023
Google renunță la una dintre versiunile Pixel Tablet. Va lansa doar modelul Pro

Google a anunțat Pixel Tablet încă de la jumătatea anului trecut, planul inițial fiind pentru două modele, Pixel Tablet și Pixel Tablet Pro.

Așteptate în prima parte a anului 2023, seria Pixel Tablet va avea ca element central o versiune de Android cu optimizări pentru dispozitive cu ecrane mari. Astfel, viitoarele modele de tablete și telefoane pliabile se vor bucura de interfețe adaptate ecranelor pe formate diferite, iar Pixel Tablet va nava-amiral care va demonstra avantajele Android L și pentru alți producători OEM.

Furnizate chiar de Google, primele imagini cu Pixel Tablet sugerează că aceasta va fi un model de dimensiuni medii, poziționată în segmentul „premium”. Aceasta adoptă un format de ecran „wide”, nu pătrat, precum modelele iPad de la Apple, iar interfața va semăna cu Android 13 pe un format ceva mai mare și mai aerisit. Google nu se va concentra pe integrarea de camere avansate, fiind prezentă o singură cameră pe spate și una frontală, centrală în mod landscape.

Între timp, Google pare că a ajustat planul gândit inițial după modelul seriei de telefoane Pixel. Potrivit zvonurilor, compania a renunțat la echiparea „vanilla” a dispozitivului, mergând mai departe doar cu modelul Pro. Cu sau fără denumirea Pro încă atașată numelui de model, se pare că va exista o singură versiune Pixel Tablet, probabil, livrând dotări superioare la un preț mai competitiv.

Tot din zvonuri, aflam în toamna anului trecut că Pixel Tablet ar putea folosi un procesor vechi de doi ani, doar cu suport 4G și nu ar avea receptor GPS, fiind intenționată ca un dispozitiv de folosit în casă. Cu puțin noroc, această versiune de echipare nu va prinde lansarea oficială.

Cât despre Pixel Tablet Pro, aceasta este așteptată cu un ecran LCD de rezoluție 2560×1600 pixeli, Google optimizând configurația pentru un nivel de preț accesibil. Mai mult ca sigur, tableta va beneficia de cel mai recent chipset Tensor G2, ajutat cu 8GB memorie RAM LPDDR5 și stocare UFS ultra-rapidă, de 256GB. Oferta ar putea include și o stație de andocare detașabilă, de folosit pentru sesiuni de videoconferință și vizionarea de filme în modul hands-free, beneficiind de difuzoarele integrate în acesta.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult