Huawei anunță MatePad 11 Pro, o tabletă high-end de productivitate cu HarmonyOS 3.0

28.07.2022
Huawei anunță MatePad 11 Pro, o tabletă high-end de productivitate cu HarmonyOS 3.0

Gama de tablete MatePad de la Huawei are acum un nou membru sub forma lui MatePad Pro 11, cel mai puternic model de până acum. Acesta este echipat cu hardware de top, similar cu cel al flagship-ului P50 Pro de pe smartphone-uri, vine cu un ecran de 11” și o construcție concentrată pe dimensiuni și greutate reduse. Huawei a reușit cu acest model să integreze un procesoare de top și o baterie care promite peste 10 ore de utilizare într-un corp de 5,9mm.

MatePad 11 Pro este una dintre puținele tablete de performanță înaltă de pe piață

Huawei MatePad 11 Pro este una dintre puținele tablete de pe piață care chiar se ridică la nivelul așteptărilor pe care le setează numele. În afară de Apple și Samsung, doar Huawei mai creează tablete cu procesoare high-end, iar MatePad 11 Pro va fi livrată în două variante: cu chipset Snapdragon 888 sau cu Snapdragon 870. Ecranul de 11” este de tip OLED și afișează o rezoluție de 2.560 x 1.600 pixeli, cu culori pe 10 biți și refresh rate la 120 Hz. Huawei se laudă cu culori calibrate din fabrică (deltaE

Configurația hardware este completată de opțiuni cu 8 sau 12 GB memorie RAM și 128, 256 sau 512 GB stocare internă. Totuși, versiunea de 512 GB va fi exclusivă Chinei, în Europa urmând să se lanseze doar variantele de bază și de medie. Desigur, versiunile cu conectivitate la rețea permit doar 4G, însă toate tabletele vin cu Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 și USB-C la viteze 3.1 Gen 1. MatePad 11 Pro integrează și șase difuzoare pentru un sunet cât mai puternic: patru woofer-e și două tweeter-e.

Autonomia de 11,5 ore de redare video este asigurată de un acumulator de 8.300 mAh, însă încărcarea va fi diferită în funcție de procesorul integrat. Varianta cu Snapdragon 888 va oferi încărcare de până la 66W, dar în cutie va fi integrat un adaptor de priză de 40W. Modelul cu SD870 va permite încărcare la maximum 40W, dar este livrat cu adaptor de priză de 22,5W.

Prețul va fi unul pe măsura specificațiilor

Pe spate există și două camere, una de 13 megapixeli principală și un ultra-wide de 8 megapixeli. Acestea nu sunt dintre cele mai performante, însă vor fi de ajuns pentru apeluri video și scanare de documente. Pe partea din față există o cameră de 16 megapixeli, rezoluția mai mare fiind necesară pentru a oferi o calitate mai bună în videoconferințe.

Tableta va fi livrată cu HarmonyOS 3.0, care oferă o nouă interfață îmbunătățită pentru multitasking, făcând trecerea de la o aplicație la alta și redimensionarea ferestrelor foarte ușoară. De asemenea, în meniul tabletei vor putea fi poziționate widget-uri și grupate în stive interactive.

Huawei a anunțat și câteva accesorii noi, precum o tastatură cu husă care se atașează magnetic de tabletă și care permite înclinarea între 120 și 165 grade, taste cu cursă de 1,5mm. Husa funcționează și pe post de amplificator de Wi-Fi, conform Huawei. Desigur, tableta va fi compatibilă cu M-Pencil, iar tastatura are și un locaș dedicat pentru stocarea acestuia.

Huawei MatePad 11 Pro va fi lansată în magazine în viitorul foarte apropiat. Modelul de bază va veni la prețul de 3.300 yuan, echivalent cu 480 euro, în timp ce modelul de top, alături de tastatură și M-Pencil va ajunge la 7.700 yuan în China, adică peste 1.100 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult