iPad Air 4 ar putea adopta ecranul de 11″ și port-ul USB Type-C de pe Pro

04.06.2020
iPad Air 4 ar putea adopta ecranul de 11

Noi informații neoficiale despre următoarele generații de tablete iPad sugerează că Apple va începe să adopte design-ul și funcțiile de pe modelele de top din gama „Pro” și pe variante mai ieftine. De exemplu, iPad Air 4, următoarea generație așteptată în primăvara anului viitor, ar putea adopta design-ul modelului iPad Pro 2018. Acest lucru înseamnă un display de 11”, construcție cu margini drepte și multe alte avantaje.

iPad Air 4 ar putea fi o alternativă mai ieftină la iPad Pro

Aceasta nu este prima dată când Apple încearcă să aducă tehnologiile de pe modelele superioare pe variante mai ieftine. Gama Air este considerată cea de medie în familia de produse iPad. În trecut, modelul iPad Air 3 a primit multe dintre funcțiile tabletei iPad Pro 2017, inclusiv carcasa, dimensiunile și forma. Ce lipsea însă era ecranul la 120 Hz, care a rămas exclusiv tabletelor Pro. De asemenea, procesorul era un simplu A12 Bionic standard, nu un model „X”.

Probabil că același lucru se va întâmpla și cu generația iPad Air 4. Macotakara,publicație japoneză, susține că noua tabletă va fi foarte apropiată de un iPad Pro. Aceasta ar putea integra un ecran de 11”, senzorul de recunoaștere facială True Depth pentru Face ID și un port USB Type-C. Aceasta ar fi prima dată când o tabletă non-Pro ar folosi acest standard de conectivitate.

O altă posibilitate ar fi folosirea unui senzor Touch ID în ecran, o opțiune care ar reduce costurile de producție. Nu este clar ce hardware ar putea folosi noua tabletă, însă istoria spune că Apple ar putea pune cipul de pe cel mai recent iPhone. Întrucât în toamnă este așteptat iPhone 12 cu Apple A14, iar iPad Air 4 este așteptat abia în primăvară, putem presupune că acesta ar putea fi procesorul noii tablete.

iPad 8 și iPad Mini 6 ar putea veni cu ecrane mai mari

Ming-Chi Kuo, analist taiwanez specializat în produse Apple, spune că în toamnă Apple ar putea actualiza și versiune de bază de iPad. Modelul iPad 7 din prezent, folosește un ecran de 10,2”, dar un procesor destul de vechi. Apple A10, același de pe iPhone 7, alături de numai 3 GB memorie RAM. Acesta ar putea fi actualizat în 2020 cu un ecran mai mare, de 10,8”. Nu este clar ce alte caracteristici hardware avea acest model, însă se presupune că va fi similar în dimensiuni cu iPad Pro și iPad Air 4, pe noua linie de design. Acest model ar putea însă folosi încă Touch ID, întrucât Face ID la un preț de 300 de dolari ar fi greu de realizat.

În cele din urmă, există zvonuri despre un model iPad Mini pe noul format. Acesta ar putea fi mai degrabă „înrudit” cu iPad Air 4. Acesta ar putea oferi un ecran de 8,5” hardware performant, dar probabil că nu va folosi USB Type-C.

În mod normal, lansările de tablete noi nu ar fi foarte importante. Acum însă, când multe dintre activitățile normale încep să se mute acasă, utilizarea unui astfel de dispozitiv nu mai este atât de neobișnuită. Pentru educație, consum de conținut multimedia și chiar pentru productivitate, tabletele pot în unele situații înlocui computere desktop sau laptop-uri. Avantajul tabletelor este că rulează software nativ foarte bine pus la punct, au acum funcții de multitasking avansate și au autonomie foarte bună.

Pe lângă asta, de curând, tabletele iPad au primit suport pentru tastaturi cu trackpad și mouse pe Bluetooth. Astfel, acestea pot înlocui în anumite situații laptop-uri teoretic mai „capabile”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult