Noul model de iPad Pro ar putea primi ecran OLED

13.11.2023
Noul model de iPad Pro ar putea primi ecran OLED

Conform ultimelor rapoarte, Apple se pregătește să aducă tehnologia OLED în modelul iPad Pro în 2024.

Ming-Chi Kuo, un analist recunoscut pentru predicțiile sale referitoare la produsele Apple, a împărtășit un calendar de producție pentru iPad Pro pentru anul următor.

Conform acestui calendar, înainte de lansarea mult așteptatelor MacBook-uri cu ecran OLED, iPad Pro ar putea fi primul dispozitiv Apple echipat cu această tehnologie.

Kuo preconizează lansarea unui nou iPad Mini, iPad standard, iPad Air și a modelelor noi de iPad Pro în 2024. Se așteaptă ca lansarea acestora să aibă loc „la începutul” anului viitor, dar atenția se concentrează pe noul iPad Pro cu ecran OLED și cipul Apple Silicon M3, preconizat să fie lansat în al doilea trimestru al anului 2024.

Așteptări mari de la noul iPad Pro!

Există o așteptare mare pentru noul iPad Pro, întrucât seria iPad Pro a fost întotdeauna apreciată pentru puterea și performanța sa, dar ecranul a rămas un punct subiectiv de critici. Cu combinația dintre ecranul OLED și noul cipset M3, se anticipează unul dintre cele mai puternice modele de iPad Pro de până acum. Tehnologia OLED, alături de noul cipset Apple Silicon, promite culori mai vii și o durată de viață a bateriei îmbunătățită – un upgrade semnificativ față de modelele anterioare.

Pentru context, Apple a introdus pentru prima dată un ecran OLED pe dispozitivele sale cu prima generație a Apple Watch, iar iPhone X a fost primul iPhone cu ecran OLED în 2017. Acum, zvonurile sugerează că Apple va aduce această actualizare OLED și la MacBook-uri, dar, conform predicțiilor lui Kuo, iPad Pro OLED ar putea fi lansat înaintea acestora.

Pe lângă iPad Pro OLED, Kuo anticipează că Apple va lansa și al 11-lea model de iPad standard în a doua jumătate a anului 2024, alături de un nou iPad Mini. Se zvonește că Apple ar putea renunța la modelul de iPad de a 9-a generație, marcând astfel tranziția completă de la portul Lightning la USB-C în întreaga sa linie de iPad-uri.

În plus, în primul trimestru al anului 2024, se așteaptă ca Apple să lanseze iPad Air în două dimensiuni; un iPad Air de 11 inch și unul de 12.9 inch. Deși se așteaptă ca iPad Air să continue să utilizeze un ecran LCD, este probabil să fie actualizat cu noile procesoare M3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult