NVIDIA Tegra Note: Tegra 4 într-o tabletă de 7″ cu un preţ de 200 de dolari

18.09.2013
NVIDIA Tegra Note: Tegra 4 într-o tabletă de 7

De-a lungul ultimelor săptămâni au apărut informaţii despre o misterioasă tabletă NVIDIA, nefiind însă prea clar dacă avem de-a face cu un model de referinţă sau un produs care va ajunge pe rafturile magazinelor purtând sigla companiei sau al vreunui partener de-al său. Produsul a fost dezvăluit oficial astăzi, iar NVIDIA Tegra Note este o tabletă de 7” cu un preţ de 200 de dolari care îşi propune să repete succesul platformei Kai de acum un an.

Acum un an şi jumătate, NVIDIA a prezentat platforma de referinţă Kai. Bazată pe cipul Tegra 3, aceasta prezenta modul în care integratorii pot realiza tablete accesibile cu hardware puternic, iar Kai a inspirat mai multe produse, cel mai celebru fiind primul model Google Nexus 7.

La fel ca modelul de referinţă Kai, noul Tegra Note este tot o tabletă menită să promoveze cel mai puternic cip al companiei şi să atragă integratorii interesaţi. Spre deosebire de Kai, Tegra Note nu mai este doar o banală platformă de referinţă, ci un produs finit care este destinat integratorilor tradiţionali NVIDIA. Fabricat de un producător necunoscut pentru NVIDIA, Tegra Note va ajunge pe rafturile magazinelor purtând siglele partenerilor tradiţionali precum EVGA, PNY, ZOTAC sau XOLO. Această metodă de comercializare este folosită de multă vreme de către NVIDIA pentru plăcile sale video bazate pe designul de referinţă, şi se pare că NVIDIA crede că va funcţiona şi în acest caz.

Bazată pe un cip NVIDIA Tegra 4 tactat la 1,8 GHz, aceasta oferă  un ecran IPS de 7” cu o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, 1 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă şi slot MicroSD. Spre deosebire de alte tablete disponibile pe piaţă, în special în acest segment de piaţă, Tegra Note se laudă cu stylus care promite o precizie foarte bună graţie tehnologiei DirectStylus din Tegra 4, o cameră foto de 5 MP care va profita de procesarea Chimera, un sistem audio stereo frontal denumit PureAudio şi acces la librăria de jocuri din Tegra Zone.

Restul specificaţiilor includ o cameră VGA frontală, o bateria cu o capacitate de 4100 mAh care promite 10 ore de redare video şi o ieşire video Micro HDMI. Carcasa are dimensiuni de 199 x 119 x 9.6 mm iar greutatea este de 320 de grame.

NVIDIA Tegra Note va rula o versiune nemodificată a platformei Android, de actualizările acesteia urmând să se ocupe chiar compania. Tableta va avea un preţ de 199 de dolari şi va fi disponibilă în cursul lunilor următoare, integratorii care o vor oferi în Europa urmând să fie EVGA şi ZOTAC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News