Samsung a anunţat Galaxy Tab Active: o tabletă mid-range pentru business

04.09.2014
Samsung a anunţat Galaxy Tab Active: o tabletă mid-range pentru business

Ieri, Samsung s-a concentrat pe dezvăluirea de dispozitive din gama phablet, însă astăzi a venit la IFA 2014 cu o nouă tabletă, destinată segmentului business, cu funcţii speciale precum rezistenţa la apă şi sistemul de securitate Knox. Aceasta se numeşte Samsung Galaxy Active şi oferă specificaţii de medie.

Samsung Galaxy Tab Active

Faptul că este o tabletă rezistentă la stropi de apă cu certificare IP58 nu este singurul avantaj al lui Galaxy Tab Active, întrucât aceasta iese în evidenţă şi cu alte caracteristici. De exemplu, bateria de 4450 mAh promite o durată de utilizare de 10 ore la o singură încărcare, însă aceasta poate fi detaşată şi schimbată cu o altă baterie, în cazul în care rămâne fără energie. Un alt avantaj ar fi faptul că poate să reziste la şocuri. Samsung susţine că învelişul protector al carcasei poate să atenueze căzături de la distanţa de 1,2 m înăţlime, fără aplicarea unei huse.

Hardware-ul însă nu se ridică la nivelul dispozitivelor high-end de pe piaţă. Avem de a face cu un procesor quad-core la 1,2 GHz, 1,5 GB memorie RAM şi un display de 8” cu rezoluţie WXGA (1280 x 800 pixeli). Atât varianta WiFi, cât şi cea WiFi + 4G va oferi doar 16 GB spaţiu de stocare, cu posibilitatea de a adăuga încă 64 GB prin intermediul cardurilor microSD. Galaxy Tab Active vine şi cu un derivat al stylus-ului S Pen rezistent la şocuri numic C Pen, cât şi cu o interfaţă orientată către segmentul business.

Samsung Galaxy Tab Active C-Pen Samsung Galaxy Tab Active Baterie detaşabilă

Nici la capitolul camere foto nu avem de a face cu performanţe uluitoare. Pe partea din spate poate fi găsit un senzor de 3 megapixeli destinat mai degrabă aplicaţiilor practice precum scanarea unui cod de bare sau a unui cod QR, în timp ce pe partea din faţă a fost integrat un senzor de 1,2 megapixeli pentru ceea ce Samsung numeşte „selfie de business”.

Galerie Samsung Galaxy Tab Active

Nu există un preţ sau o dată la care tableta va fi disponibilă, însă dacă ar fi să luăm în calcul specificaţiile, preţul nu ar trebui să iasă din tiparele segmentului mid-range.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult