Samsung Galaxy Tab S 10.5 va fi o tabletă subţire şi uşoară

09.06.2014
Samsung Galaxy Tab S 10.5 va fi o tabletă subţire şi uşoară

Samsung va prezenta noile tablete Galaxy Tab S peste trei zile, punctul de atracţie al acestei game noi de produse fiind ecranul AMOLED, pe care sud-coreenii nu l-am mai folosit de aproape trei ani. După cum era de aşteptat, informaţiile neoficiale despre aceste produse continuă să sosească, şi se pare că modelul de 10,5” va fi unul subţire şi uşor.

Conform unor imagini şi informaţii noi, modelul cu ecran de 10,5” al noii game Galaxy Tab S va avea o grosime de numai 6,6 milimetri şi o greutate de 465 de grame. Atunci când vine vorba de grosime sau de greutate, tableta Xperia Tablet Z2 de la Sony rămâne încă lidera grupei de produse cu ecran de aproximativ 10”, însă viitorul Galaxy Tab S 10.5 se apropie suficient de mult de aceasta.

Designul carcasei se va apropia de cel al telefonului Galaxy S5 şi va folosi acelaşi capac posterior cu model perforat, diferind astfel de imitaţia de piele care a debutat odată cu Galaxy Note 3 şi a migrat ulterior pe tabletele din gamele Galaxy TabPRO, Galaxy NotePRO şi Galaxy Tab 4.

Informaţiile apărute până acum au confirmat că tabletele din gama Galaxy Tab S vor încorpora un senzor pentru amprente, un alt element preluat de la Galaxy S5, vor oferi o aplicaţie de Remote Desktop, la fel ca modelele NotePRO, şi vor implementa facilităţi cunoscute precum Download Booster sau UltraSaving Power Mode.

Pe lista de opţiuni software se va adăuga o aplicaţie care va permite sincronizarea cu un smartphone Samsung şi va permite preluarea apelurilor sau mesajelor. Această opţiune nu este o noutate, fiind folosită deja de LG şi abia anunţată de Apple, însă faptul că Samsung s-a decis să implementeze ceva similar este binevenit.

Tabletele cu ecrane de 8,4” şi 10,5” din gama Galaxy Tab S vor oferi panouri AMOLED cu rezoluţie de 2560 × 1600 pixeli, procesoare Exynos 5 Octa , 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă şi camere foto cu senzori de 8 şi 2,1 MP. Acesta vor fi anunţate pe 12 iunie în cadrul evenimentului Premiere 2014: Tab into Colour, unde va fi anunţat probabil şi un model cu ecran de 13,3”, care va folosi însă un ecran PLS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News