Samsung lansează tabletele Galaxy Tab S7, ceasurile Galaxy Watch Active 3 și căștile Galaxy Buds Live

05.08.2020
Samsung lansează tabletele Galaxy Tab S7, ceasurile Galaxy Watch Active 3 și căștile Galaxy Buds Live

Pe lângă noile smartphone-uri Galaxy Note20 și Galaxy Note20 Ultra, Samsung a mai anunțat în cadrul evneimentului Unpacked de astăzi și alte câteva dispozitive. Este vorba despre tabletele Galaxy Tab S7 și S7 Plus, ceasurile Galaxy Watch Active 2 și căștile Galaxy Buds Live. Acestea fac parte din ecosistemul Samsung și sunt realizate pentru a fi folosite alături de smartphone-uri în activități de productivitate, entertainment și activități sportive.

Galaxy Tab S7+: cea mai puternică tabletă cu Android de până acum

Seria de tablete Galaxy Tab S s-au remarcat ca alternative cu Android la modelele iPad de top, precum variantele Pro. Astfel, Samsung nu putea să aducă pe piață generația Tab S7 fără să ofere tot ceea ce este mai bun pe platforma software Android.

Spre diferență de alte modele de tablete cu Android de la Samsung, care sunt realizate mai degrabă ca dispozitive de entertainment, Galaxy Tab S7 și S7+ sunt modele de productivitate. Acestea sunt realizate pentru a fi folosite în special în format landscape, lucru sugerat inclusiv de camera foto frontală, poziționată într-un loc similar precum cel de pe laptop-uri, deasupra ecranului.

Stylus-ul S-Pen se lipește pe partea din spate și se încărcă wireless, iar software-ul a primit actualizări semnificative pentru multitasking. Interfața multi-active windows de pe Galaxy Fold este acum disponiiblă și pe aceste tablete, putând afișa câte trei aplicații simultan.

galaxy tab s7

Modelul de bază, Galaxy Tab S7 vine cu un ecran de 11” (probabil LCD, întrucât Samsung nu a specificat că ar fi AMOLED), în timp ce Galaxy Tab S7+ vine cu un ecran Super AMOLED de 12,4” cu refresh rate la 120 Hz. Ambele au însă la bază un chipset Snapdragon 865 Plus și vin cu 6/8 GB memorie RAM și 128/256 GB stocare internă.

Prețul modelului Galaxy Tab S7 este de 699 euro, în timp ce Galaxy Tab S7+ vine la 899 euro. La precomandă, Samsung va oferi și o husă de protecție, dar fără tastatură.

Galaxy Watch Active 3: smartwatch-uri premium

Noile ceasuri Galaxy Watch Active vor să se poziționeze mai degrabă pe piața de ceasuri inteligente premium. Acestea sunt livrate în variante cu ecran de 41 și 45 mm și sunt construite să se simtă asemeni unui ceas mecanic obișnuit. Ecranele sunt îmbunătățite, iar în jurul acestora se întoarce rotița fizică pentru navigația prin interfața sistemului de operare Tizen.

Ambele sunt echipate cu noi senzori pentru calcularea oxigenului din sânge și pot detecta căzăturile accidentale, o funcție care am întâlnit-o în trecut și pe Apple Watch. Desigur, are toate funcțiile pe care le-am aștepta de la un ceas cu activități de monitorizare sportivă și poate detecta automat antrenamentele.

Vairanta Galaxy Watch Active 3 cu ecran de 41 mm va costa 429 euro și promite autonomie de 43 de ore, în timp ce varianta de 45 mm va costa 459 euro și promite 56 de ore de autonomie.

Galaxy Buds Live: căști true wireless cu anularea zgomotului de fundal

În cele din urmă, Samsung a anunțat și o nouă versiune de căști true wireless: Galaxy Buds Live. Acestea au o formă ciudată, similară cu un bob de fasole, dar compania spune că această formă a fost aleasă din două motive. În primul rând, aceasta este inedită și scoate produsul în evidență, dar are și o funcție practică: stă foarte bine în ureche și ar trebui să nu cadă.

Acestea sunt căștile true wireless premium de la Samsung, fiind echipate cu trei microfoane pentru anularea zgomotului de fundal (ANC) și cu un VPU (voice pickup unit). Acesta din urmă folosește accelerometrul integrat, alături de conducție a vibrațiilor prin oase pentru a înregistra vocea mult mai clar decât o poate face un microfon obișnuit. Astfel, vocea poate fi înregistrată sau transmisă la o calitate înaltă chiar și în medii foarte zgomotoase.

Căștile vor oferi autonomie de 6 ore de ascultare la o singură încărcare, iar cutia poate oferi încă 21 de ore, pentru un total de 27 de ore. Acestea vor fi disponibile alături de gama Note20 la un preț de 189 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult