Tableta Asus Nexus 7, vândută în peste 5 milioane de exemplare

20.11.2012
Tableta Asus Nexus 7, vândută în peste 5 milioane de exemplare

Tableta Asus de 7 inch creată sub celebrul brand Google Nexus aduce profituri record pentru compania producătoare şi are un aport consistent în promovarea sistemului de operare Android.

Google Nexus 7 by Asus

Dacă totul decurge conform planurilor, până la finalul acestui an tableta Nexus 7 va fi livrată în peste 5 milioane de exemplare. Realizarea este cu atât mai impresionantă din moment ce vorbim despre o tabletă lansată în luna iulie, volumul de livrări rezultat tinzând către o medie de 1 milion exemplare în fiecare lună.

Potrivit informaţiilor furnizate chiar de Asus, Nexus 7 a numărat doar în perioada lunii octombrie aproape 1 milion de exemplare livrate, tendinţă ce se va păstra şi în perioada lunii noiembrie fiind susţinută de apropierea sezonului de cumpărături pentru Crăciun. Spre comparaţie, la momentul lansării tableta Nexus 7 a debutat cu un volum de 500.000 exemplare lunar, ce aproape că s-a dublat odată cu venirea toamnei.

Chiar dacă la un volum de 1 milion exemplare livrate lunar tableta Nexus 7 este încă mult în urmă unor competitori cu notorietate, cum sunt tabletele Apple iPad, prima tabletă Google Nexus se numără printre cele mai de succes tablete Android de până acum.

Google Nexus 10 by Samsung

Introducerea variantelor Nexus 7 3G şi Nexus 7 WiFi cu 32 GB memorie sunt măsuri de natură să asigure un succes continuat pentru mica, dar puternica tabletă Asus cu ecran de 7 inch, în timp ce lansarea tabletei Nexus 10 realizată în parteneriat cu Samsung va consolida şi mai mult brandul Google Nexus pe piaţa tabletelor Android.

Cu siguranţă atât tableta Asus Nexus 7, dar şi nou lansata Samsung Nexus 10, vor avea de înfruntat şi în continuare o competiţie serioasă din partea Apple, care tocmai a împrospătat oferta de produse iOS cu tabletele din seria iPad 4 şi iPad Mini. Cert este că dominaţia Apple în piaţa tabletelor nu pare să mai fie atât de categorică precum în trecut, tot mai mulţi utilizatori fiind atraşi de mirajul tabletelor Android, devenite parcă mai competitive decât oricând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult